Няма научно доказателство, че закуската е най-важното хранене за деня.

...
Няма научно доказателство, че закуската е най-важното хранене за деня.
Коментари Харесай

Закуската - защо е важна и какво да хапваме сутрин

Няма научно доказателство, че закуската е най-важното хранене за деня. Важно е да се храним разнообразно и да консумираме задоволително хранителни субстанции през целия ден. Някои хора може да изпитват по-голяма потребност от закуска, до момента в който за други може да е по-важно да се хранят по-обилно по време на обяд или вечеря. Важно е да се слушаме нашето тяло и да се храним съгласно потребностите му.

Има доста здравословни закуски, само че ето две примерни варианти:

Яйце с авокадо и целинa - Яйцата са богати на протеини, а авокадото е цялостно със здравословни мазнини и фибри. Добавянето на малко нарязана целина ще обезпечи още повече фибри и хранителни субстанции.

Кисело мляко с боровинки и ядки - Кисело мляко е богато на протеини и калций, а боровинките са цялостни с антиоксиданти и витамини. Добавянето на ядки като бадеми или орехи ще обезпечи здравословни мазнини и спомагателна хранителна стойност.

Закуската е значима, тъй като дава на тялото ни нужните хранителни субстанции и сила, с цел да стартираме деня си. Когато спим, нашето тяло продължава да работи, като метаболизира храната и създава сила за тъканите и клетките ни. Сутринта, когато се разсънваме, телата ни постоянно са в изтощено положение, а равнищата на глюкоза в кръвта ни могат да са ниски. Закуската ни оказва помощ да попълним запасите на тялото си с сила и хранителни субстанции, които са нужни с цел да можем да се усещаме мощни и енергични денем.

В допълнение, закуската може да помогне да поддържаме здравословно тегло. Ако се пропусне закуската, може да се усили желанието за по-крайни и калорийни храни по-късно денем, когато може да бъдем по-малко дейни и да натрупваме повече калории.

Накрая, закуската може да усъвършенства паметта и умствената ни интензивност. Изследванията демонстрират, че закуската може да усъвършенства когнитивната функционалност и да усили нашата дарба да се фокусираме и да запомняме информация.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР