Няма нарушения в работата на Районна прокуратура - Шумен по

...
Няма нарушения в работата на Районна прокуратура - Шумен по
Коментари Харесай

Цацаров: Няма нарушения в работата на прокуратурата в Шумен по сигнала на БСП

Няма нарушавания в работата на Районна прокуратура - Шумен по сигнала за документно закононарушение от член на Българска социалистическа партия. Това сочи инспекция разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Проверката на работата на прокуратурата в Шумен е по сигнал на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, поради подхванати дейности на държавното обвиняване в града по сигнал против член на Българска социалистическа партия.

Резултатите от инспекцията сочат, че дейностите на районната прокуратура по формиране на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на инспекция, с оглед данни за закононарушение, са в сходство с функционалните

отговорности на прокурорите и са осъществени при съблюдаване условията.

В нея обаче се споделя, че " забележителна част от информацията, изискана с писмото на шефа на ОДМВР - Шумен от ръководителя на Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия, гр. София, излиза отвън рамките на предмета на предоставената инспекция от прокуратурата. Както и че събирането на тази информация, като се изключи че е " неотносимо към предмета на осъществяваната инспекция, не е възлагано по никакъв метод от прокурора и е подхванато по самодейност на ОДМВР - Шумен ".

Главният прокурор е изпратил копия от направения отчет от инспекцията на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР