Няма нарушения в работата на Районна прокуратура - Шумен, по

...
Няма нарушения в работата на Районна прокуратура - Шумен, по
Коментари Харесай

Прокуратурата в Шумен не е извършила престъпление, както твърдят от БСП, заяви Цацаров

Няма нарушавания в работата на Районна прокуратура - Шумен, по сигнала за документно закононарушение от член на Българска социалистическа партия. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров, представен от организация " Фокус ".

Проверката беше осъществена, откакто на 8 февруари ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че шуменскапа прокуратура извършва политически поръчки. Резултатите демонстрират, че дейностите на Районна прокуратура - Шумен, по формиране на преписката, разпределението й и разпореждането за възлагане на инспекция са в сходство с функционалните отговорности на прокурорите и са осъществени при съблюдаване условията на Закона за правосъдната власт.

Констатирано е обаче, че дирекцията на Министерство на вътрешните работи в града е изискала от ръководителя на Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия в София информация, която няма отношение към предмета на осъществяваната инспекция. Това обаче не било предоставено от прокурора, а е подхванато по самодейност на шефа на локалната полиция.

Главният прокурор е изпратил копия от направения отчет от инспекцията на подателя на сигнала и на министъра на вътрешните работи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР