Няма начин всеки, който е положителен и има симптоми, да

...
Няма начин всеки, който е положителен и има симптоми, да
Коментари Харесай

Мангъров: Нося маска, не съм толкова луд

Няма метод всеки, който е позитивен и има признаци, да тръгне към болница. В резултат на тези приказки се стигна до сегашното положение, в което лечебните заведения са претъпкани, оплака се тази заран пред Българска национална телевизия доцент Атанас Мангъров.

Разбира се, че нося маска, не съм толкоз вманиачен, че да отида и да се заразя с това нещо, означи той.

Много от дълго време желая да се занимавам непосредствено с болните от COVID-19, тъй като това е моята специалност. За благополучие в един миг Господ чу молбите ми и бях назначен за началник на отделението в Инфекциозна болница. Досега ми се караха, когато влизах в клиниката, а в този момент е мое право и обвързване е да влизам там, сподели доцент Мангъров.

Според него отделението е цялостно и с цел да одобряват някого, би трябвало да изпишат някого. " За тази цел считам, че би трябвало да се облекчат някои от изписаните от Здравната каса процедури за изписване, с цел да имаме повече място за маневриране, изясни инфекционистът.

Всички тези неща с клиничните пътеки са хубави, само че водят до ненужно задържане на заболели, които могат да бъдат изписани, тъй като когато заболели не са изписани по разпоредбите на Касата, надлежно тя не заплаща, посочи той.

Виждам, че доста от болните в клиниката, в случай че има кой да се грижи за тях в домашни условия, биха могли да бъдат там, уточни доцент Мангъров.

Нашата здравна система стои на два стълба – доболнична помощ и болнична помощ. Значителна част от доболничната помощ е предходна на телефонен режим което е неуместно - няма по какъв начин да се лекуват заболели по телефона. За да се реши дали човек е за болница ли не, би трябвало някой да го прегледа. Това не е изключително рискова зараза и сами си сътворяваме компликации, а по-късно търсим способи да я преодоляваме.

Личните лекари би трябвало да съблюдават ограниченията, които всекидневно се постановат на всички жители на страната. Те би трябвало да знаят по какъв начин да се пазят, а не да се опасяват. Не може да се лекува виртуално. Медицината е практическа активност и се практикува лице в лице, акцентира началникът на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР