Няма начин след дългото заседяваме у дома (и в собствената

...
Няма начин след дългото заседяваме у дома (и в собствената
Коментари Харесай

Къде да хапнем страхотна улична храна

Няма метод след дългото заседяваме вкъщи (и в личната ни държава) в последната година да не мечтаем за пътешествия. Някъде наоколо с кола, или пък по-далеч и на по-екзотично място. А за какво не някъде, където да си хапнем вкусно?
 Снимка 517218

Точно по този начин - най-хубавият метод да опознаем непозната дестинация е посредством храната й.

Затова събираме вкупом едни от най-хубавите (и достъпни) места с прелестна улична храна и започваме да планираш скорошното си пътешестване... Докато слюноотделяме и се хидратираме уместно.

Истанбул

Започваме с нещо съвсем под носа ни. Кръстопът сред два континента, сред няколко империи, десетки култури, разнообразни народности и пребогата история. Няма по какъв начин на такова място да няма от пиле мляко - от чудесата на Османската кухня, на която са отредени специфични заведения за хранене, до добре познатите ни специалитети като кокореч да вземем за пример.

Тук сме за уличната храна обаче, тъй че се оглеждаме за фурните, които оферират лахмаджун, топъл самун с каймак и мед, кюнефе. Бихме наблегнали и на месните специалитети като ичли кюфте. Ако рибата е слабото ни място, тогава се насочваме към моста Галата, под който се продават сандвичи с риба непосредствено от лодките, които са ги уловили.

Ето кои са останалите шест места, на които ще си оближем пръстите непосредствено на улицата на.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР