Няма начин да не ви направи впечатление колко бързо и

...
Няма начин да не ви направи впечатление колко бързо и
Коментари Харесай

Летящата по пистата Карин Околие

Няма метод да не ви направи усещане какъв брой бързо и леко лети по пистата. Независимо дали на съревнование, дали на подготовка. Родена е да бяга, още повече, че в жилите й тече и африканска кръв. В същото време е създател на блог в интернет, който се радва на огромна известност. Тези, които я познават, я дефинират като извънредно прекрасен и положителен човек. Интелигентно младо момиче.

" В живота няма уместно време. Има просто време и ти избираш какво да правиш с него. "

Днес Карин Околие не може да си показа живота без леката атлетика. Започва да се занимава с този спорт, когато е на 12 години. Първоначално като на смешка, в учебно заведение. Впоследствие идват и сериозните тренировки. Като ученичка се е пробвала и с съвременен балет, и с тенис. Кари, както й споделят приятелите, споделя, че доста обича да танцува, по тази причина й е било мъчно да се раздели с танците, само че в един миг е трябвало да избира и атлетиката победила. По-лесна е била раздялата с тениса. Казва, че в никакъв случай не е бил " нейният спорт ".

От години се готви при един от най-хубавите треньори - Константин Миланов. Това е индивидът, извел Ивет Лалова до огромната атлетика и триумфите. Кари го дефинира като извънредно компетентен и можещ експерт: " Той е доста деликатен и мисли, преди да ни натовари на подготовка. Фокусът му е дълготрайната цел, по тази причина е и много толерантен по време на подготовката. Никога не стопира да има вяра и не се отхвърля даже в моментите, които на пръв взор са без излаз. "

Дали има значение фактът, че е родена в Деня на труда - 1 май 1994 година в София, само че Кари е извънредно работлива и упорита. Любимата й дисциплинираност е 200 м. Когато я запитвам за съответните й цели, спринтьорката ми дава отговор, че не си слага такива. Просто желае да бъде изцяло здрава и да осъществя капацитета си. Напоследък е преследвана от травми, само че не пада духом, тъй като знае, че в случай че се оправи с тях, всичко ще се получи добре. Според нея спортът е на първо място превъзмогване на самия теб - психически и физически. Нещото, което може да те оформи като персона, даже на по-крехка възраст. " Спортът е моят живот, - обобщава Карин Околие. - Това, което знам и мога, най-големите ми компликации и благополучие - всичко е обвързвано точно с него. "

Макар че е отдадена напълно на магията на леката атлетика, признава, че има и моменти, в които не е изключително стимулирана да тренира. Не е допустимо да си 24 часа 7 дни в седмицата. Важно е обаче да затвърждаваш навиците си. Да продължиш да тренираш и да се държиш професионално, макар моментите на отвращение и отмалялост.

Категорична е, че младежите наложително би трябвало да спортуват, с цел да изградят двигателната си просвета, да са здрави, да укрепят тялото и духа си. Или, другояче казано, да са пълноценни хора.

Друг значим фактор е положителното обучение. Карин Околие е приключила маркетинг в Нов български университет. Когато избирала специалността си, желала да е нещо, обвързвано с креативност и в същото време с по-широка опция за специализация и реализация. А маркетингът е на всички места и във всичко. След време, когато се откаже от професионалния спорт, тя счита да се занимава точно в тази област. В момента обмисля и магистратура, която да специализира по-тясно.

Така незабелязано прекосяваме и към тематиката за блога, който таланливата бегачка води в интернет. Казва се " Karin`s Book of Inspirations " ( " Книгата на Кари с музи " ). Обяснява, че решението да стане блогърка е било напълно непринудено. " Винаги съм харесвала да пиша и изключително доста да чета. Пишех за себе си, до момента в който другарка не ми предложи да обявявам. Всичко стана на смешка, а в този момент е главното ми занимание. " Целта й е да въодушевява читателите с потребна информация. Фокусирала се е върху тематики, свързани със спорт, пътувания и себеосъзнаване. Самият развой на писане й дава независимост и опция да изрази себе си в друга светлина. Споделя, че написа всеки ден, въпреки и не в блога. " Имам фикс идея за бележници. Събирам ги, само че и пиша в тях. Често метафизичен неща. Опитвам се да си основа табиет за всекидневно писане и в блога ", усмихва се Кари. Казва, че когато й хрумне някаква тематика, след това се пробва да я развие и в блог пост.

Ако прочетете материалите й, ще видите, че има доста забавни размишления в тях. Кари признава, че харесва философията. Дори когато написа, от време на време съзнателно не задълбочава, колкото й се желае, с цел да бъдат по-леки публикациите. Питам я за нейната философия за живота. " Вярвам, че всичко, от което имаме потребност, е вътре в самите нас и можем всичко, стига в действителност да го желаеме ", счита Карин Околие.

В блога й има и изявленията с други спортисти. Дали би се занимавала с публицистика? Казва, че надали би я избрала като специалност, само че има забавни хора, които й е прелестно да интервюира.

Няма по какъв начин да избегнем и въпроса за здравословното хранене. Преди това е била една от тематиките в блога й, само че към този момент е отпаднала. Въпреки това атлетката споделя, че се пробва да съблюдава здравословен хранителен режим, въпреки от време на време да й е мъчно, тъй като не обича да готви. Затова се стреми към бързи и лесни здравословни предписания. Харесва доста паста, риба и салата. " Трябва да слушаме тялото си - то в никакъв случай не лъже. Ако имаме потребност от дадена храна, би трябвало да му я дадем, - поучава Кари. - Важни са салдото и количеството. "

В блога си има и доста пътеписи. Споделя, че обича да пътува. Харесва й всяка година да открива за себе си някое ново място. Една от фантазиите й е да посети Нова Зеландия и Австралия.

И тъй като стана дума за писане, запитвам я за отношението й към четенето. Признава, че доста обича книгите. Освен метафизичен, чете също по този начин и психически, както и доста художествена литература - типичен и модерни романи.

Темпераментна, танцуваща, Кари обича и музиката, пада си по разнообразни стилове, според от настроението: темп енд блус, соул, чийлд темп енд блус, ров, рок, различен рок, от време на време и класика. Преди време даже взе участие във видео на Папи Ханс. Поканил я непосредствено, тъй като са познати. Тя се съгласила, концепцията на клипа й се сторила забавна и друга. Самите фотоси били доста приятни, срещнала се с нови хора.

Като всяко момиче, обръща внимание и на модата. Стилът й на обличане е " кежуъл " и по-минималистичен. Носи неща, които са й комфортни, само че в това време я карат да се усеща добре. В свободното си време обича да чете, да написа, да се разхожда.

Кари е извънредно прочувствен човек, усмивката постоянно огрява лицето й. Самата тя се дефинира като положителна, само че значително индивидуалистка. Харесва й да прекрава повече време сама, като също по този начин е щастлива да има и страхотни другари, които са значима част от живота й.

Кое друго я прави щастлива ли? Усмихва се: желираните бонбони, бързите бягания, съдържателните книги. Питам я за мисълта, която я въодушевява. " В живота няма уместно време. Има просто време и ти избираш какво да правиш с него ", споделя за читателите на ДУМА Карин Околие.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР