Няма място в Ню Йорк за автобусите с мигранти, изпращани

...
Няма място в Ню Йорк за автобусите с мигранти, изпращани
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк: Нямаме място за мигранти

Няма място в Ню Йорк за рейсовете с мигранти, изпращани към най-населения град на Америка. Това съобщи кметът на мегаполиса - демократът Ерик Адамс, по време на визитата си в мексиканския пограничен град Ел Пасо, оповестява " Ройтерс ".

Той разкритикува администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, наблягайки, че  " в този момент е моментът националното държавно управление да си свърши работата "  относно мигрантската рецесия на южната граница на страната.

Това бе невиждано посещаване на кмет на Ню Йорк в южен граничен град по въпроса с мигрантската рецесия.

Автобуси с мигранти са изпратени на север до Ню Йорк и други градове от републиканските щати, което изостри жилищната рецесия в мегаполиса и влошаващата се рецесия с бездомните хора там.

През ноември предходната година беше оповестено, че Съединените щати възнамеряват да приемат до 30 000 мигранти на месец от Куба, Никарагуа, Хаити и Венецуела по стратегия, съчетана с експулсиране на хора от тези страни, хванати на границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Разширената филантропична програма ще се основава на политика, стартирана през октомври, която разрешава на хиляди венецуелци да влязат в страната по въздух, в случай че аплайват от чужбина и могат да потвърдят, че имат спонсор от Съединени американски щати.

Американският президент Джо Байдън, който встъпи в служба през януари 2021 година, се пробва да се оправи с рекорден брой мигранти, хванати да пресичат границата сред Съединени американски щати и Мексико.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР