Няма липси във фискалния резерв. Това заяви бившият зам. министър

...
Няма липси във фискалния резерв. Това заяви бившият зам. министър
Коментари Харесай

Бившият зам.-министър на финансите с продробности за фискалния резерв

Няма неналичия във фискалния запас. Това съобщи някогашният зам. министър на финансите в кабинета " Денков-Габриел " - Георги Клисурски. От 9 април към този момент не заема длъжността.

" От 9 април към този момент не съм зам. министър на финансите. Подадох молба към премиера Денков предходната седмица да бъда освободен от длъжността си на зам. министър на финансите с встъпването в служба на служебния кабинет. Причината е, че аз към в един екип с Асен Василев и с Николай Денков и мисля, че мога да работя най-добре и да извършвам задърженията си в този екип. В предварителния диалог, който организирахме с госпожа Петкова стана ясно, че и от моя, и от нейна страна концепцията е аз да не не преставам да извършвам функционалността си на зам. министър ", изясни Клисурски пред Българска национална телевизия.

Той акцентира, че няма неналичия във фискалния запас на държавния бюджет.

" Няма по какъв начин и да има. Фискалният запас постоянно има избрана наличност. Представети си го като вашата спестовна сметка в банката. Тя постоянно има някаква наличност, която е положително число. В случая на страната приказваме за милиарди. Има един най-малко от 4,5 милиарда лева, който по закон постоянно би трябвало да се поддържа. Различните версии за равнището на фискалния запас идват от датата, която дефинира неговото равнище. Асен Василев говореше за равнището на фискалния запас в края на месец март. Г-жа Петкова цитира точната сума към дата понеделник - 8 април ", сподели някогашният заместник-министър на финансите.

По думите му към 30 април се чака равнището на запаса да се повиши до над 9 милиарда лева Клисурски повтори обяснението на Асен Василев, че огромните придвижвания във фискалния запас при започване на април са поради заплащанията за пенсиите (1,7 милиарда лева.) и за отговорностите на " Топлофикация - София " към БЕХ (1,6 милиарда лева.)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР