Няма как да се изкачим нагоре, докато ни управлява правителството

...
Няма как да се изкачим нагоре, докато ни управлява правителството
Коментари Харесай

Нинова: Няма как България да тръгне нагоре, докато ни управлява Борисов


Няма по какъв начин да се изкачим нагоре, до момента в който ни ръководи държавното управление на Борисов, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изявлението си за мотирите за вота на съмнение.

Тя напомни, че европейските водачи обвързаха европейските пари с върховенството на закона. И то в миг, в който улиците ни преливат от хора поради липса на господство. Европейските пари няма да стигнат до българската стопанска система и жители, до момента в който ни ръководи То ни лишава европейската вероятност и опция за европейски стандарт на живот, предизвести Нинова.

Българска социалистическа партия желаят равенството пред закона, изискванията за заслужен труд, обективни приходи, вероятност за младите, чиста природа и спокойни старини за възрастните, добави водачът на левицата.

И посочи, че първото изискване за това е държавното управление на Бойко Борисов да падне. Второто – да се разпадне 10-годишният модел на ръководство и да се гради бъдещето на България от можещи хора. Градеж на чиста и свята република. Искаме да отстраним аргументите, да разградим модела, мрежата, оплетена от паралелната страна и задушила същинската, продължи Нинова. Корупцията е заложена в законите съзнателно, внасят се лобистки закони, които пазят частни ползи: Законът за енергетиката, Законът концесиите, за водите, Законът за приватизацията и следприватизационен надзор и доста други, изброи тя. За 4 години Министерски съвет е внесъл 217 законопроекта, а депутатите на ГЕРБ и Оперативна програма сред първо и второ четене или преходни и заключителни разпореждания - 277. Законодателството е хаточино и служи единствено за показаност и сякаш взети ограничения за битка с корупцията. От 2017 до момента ръководещите са внесли 12 законопроекта, касаещи битката с корупцията, всеки от тях, опровержителен на другия, с цел да показват показност и замажат очите на хората, да покажат, че се броят с корупцията, която сами залагат в законите, акцентира Нинова.

Причините за националния яд са доста дълбоки и се коренят в олигархично-мафиотския модел на властта, уверени са социалистите. По думите й за последните 3 години корупционните кавги във властта са ставали все по-драстични и във от ден на ден сфери, а ръководещите показват възходящо чувство за безотговорност.

Огромните корупционни кавги за 3 години са над 25. Държавата се тресеше от „ Кумгейт “, „ Судужукгейт “, „ Паспортгейт “, „ ЧЕЗгейт “, „ Барселонагейт, Алепугейт, НАПгейт, Чекмеджегейт, Митницигейт и още и още “, изброи Нинова.

Тя означи, че пипалата на мафията са във всички структури. Мафията се храни от страха и се пази с бухалка. Днес хиляди сме по улиците и площадите на България с искане за правдивост, господство на закона и правова страна. Повод стана нахлуването на тежковъоръжени представители на органите на властта в президентската институция. Това беше тъпчене на закона и Конституцията, напомни водачът на Българска социалистическа партия.

Бойко Борисов трансформира институциите на България в силови групировки, добави от трибуната депутатът Явор Божанков. По думите му основен фактор за неуспеха на кабинета „ Борисов “ 3 са също проблемите с действието на правораздавателната система.

Очаквайте детайлности.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР