Няма как да правим компромиси, събирайки се с партии, за

...
Няма как да правим компромиси, събирайки се с партии, за
Коментари Харесай

Манолова проговори за новите коалиции. Кои са биткаджиите?

„ Няма по какъв начин да вършим взаимни отстъпки, събирайки се с партии, за които нашите цели не стоят на дневен ред “. Това съобщи водачът на Изправи се България Мая Манолова в студиото на Дарик радио. Тя добави, че хората имат потребност от обществени партии, от биткаджии, които са покрай проблемите на хората и които се борят до дъно за намиране на решение.

Важни за хората сега са тематики като свръхповишенията на цените на питателните артикули, на горивата, на газа и тока, на водата. Хората са обезпокоени по какъв начин ще изкарат идващите тежки есенни и зимни дни. Приоритетите от „ избавителния проект “ на Изправи се България са ориентирани основно към тези потребности на българите с акциите Не плащай, Антиспекула, повишение на приходите и преизчисляване на пенсиите, таван на цените на горивата и хранителни артикули от дребната потребителска кошница и закони за колекторите, за банките, ЧСИ, бързите заеми и други

-->

„ Вярвам, че хората ще гласоподават потребно за себе си, за личните си ползи, за интереса на личните си фамилии “ – сподели водачът на Изправи се България.

По думите на Манолова държавните управления на Продължаваме промяната и на Четворната коалиция предадоха хората на площада и този техен неуспех направи допустимо връщането на ГЕРБ във властта. „ На България й би трябвало обществено ръководство, което се грижи за проблемите и потребностите на хората, а от до неотдавна управлявалите ползата към тези проблеми е мижав “ – добави Манолова.

В ефира на Дарик радио Манолова показа и фактурата от Газпром, която недвусмислено демонстрира грабежът по време на Четворната коалиция в размер на 580 млн. лева, закупувайки газ през медиатори с 30% по-скъпо, вместо непосредствено от съветското сдружение. Повишаването на цената на газа пък докара след себе си до по-високи цени на ток, дърва за огрев, пелети – всички типове енергоносители.

От Изправи се България неведнъж обявиха, че имат подготвен план на Закон за изключителната обстановка в енергийния и водния бранш. В проекта се планува страната да поеме цялото нарастване на битовите сметки за всички енергийно небогати, като понятието енергийна беднотия също би трябвало да бъде въведено. На база редица европейски критерии, за енергийно небогати се дефинират хората, чиито енергийни разноски надвишават 10% от приходите на семейството. В България са към този момент над 3 млн. енергийно бедните българи.

Манолова напомни в студиото на Дарик, че през вчерашния ден, Изправи се България проведоха и организираха протестна акция с всеобщо горене на сметки от Топлофикация, поради надвишените с 11% Данък добавена стойност фактури.

„ Ние с майките от Системата ни убива залагаме на храброст, неизменност, борбеност до дъно “ – сподели в умозаключение Мая Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР