Няма как да подкопая устоите и способностите на Българската армия.

...
Няма как да подкопая устоите и способностите на Българската армия.
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Последните 6 месеца не са били загубени за модернизацията на Българската армия

„ Няма по какъв начин да подкопая устоите и качествата на Българската войска. В Министерството на защитата има ясни документи какви ресурси от боеприпаси би трябвало да поддържаме. “

Така военният министър Димитър Стоянов отговори на журналистически въпрос за писмото на висшия представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел за опцията за даване на муниции на Украйна . Писмото е изпратено до всички министри на защитата на страните-членки на Европейския съюз /ЕС/. Той удостовери, че документът е бил получен в Министерството на защитата, само че е безапелационен, че във връзка с мунициите и въоръжението, прецизно е изпълнено решението на Народното събрание.

Предоставянето на зенитно-ракетни комплекси на Украйна без подмяна с други, значи единствено едно – губене на въздушен суверенитет . При изискване, че изтребителната авиация е в тежко положение, да дадем нашите зенитно-ракетни комплекси е голям минус и няма да можем да защитим българското небе, акцентира министърът. Той прикани българските политици да не спекулират с тематиката за модернизацията на Българската войска:

„ Модернизацията влезе като дъвка в предизборната акция. Няма смисъл да се спекулира, още повече от политици, които вкараха досиетата с плановете в едно шкафче. Нека забележим какво бе направено за 12 година при ръководството на Борисов – един план за F-16 и един за патрулните кораби, без въоръжение, в жанр „ лодки и платноходки “. “

По време на настоящия длъжностен кабинет беше подписан вторият контракт да изтребителите F-16, 3 контракта за въоръжението на корабите и беше рестартиран планът за бойна машини на пехотата, замразен по времето на държавното управление на ГЕРБ, напомни министър Стоянов. Той посочи, че последните 6-7 месеца не са били изгубени за модернизацията на Българската войска.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР