Няма градина, в която да не расте. То лекува всички диви

...
Няма градина, в която да не расте.
То лекува всички диви
Коментари Харесай

Тази трева ни е дадена от Бог за нашето лечение: Няма заболяване, което да не лекува

Няма градина, в която да не пораства.
То лекува всички диви животни, котки и кучета.
За индивида то е скъпо, защото лекува нарушавания метаболизъм.
Инфузия бульон и корени на пирей се употребяват за отоци, отичане от друг генезис, цистит, незадържане на урина, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, болести на белите дробове, продължителен бронхит, чревни болести, диабет, хипертония.
Корените се употребяват като аналгетик за подагра, ревматизъм, лумбаго, разнообразни артрити.

Сокът и отварата от пирей могат да се вземат през лятото, той оказва помощ при частична загуба на зрение.
Коренът от пирей третира остеохондроза, дисфункция на яйчниците при дамите, белодробна туберкулоза, ексудативна диатеза, фурунулоза. Няма контраиндикации за неговото приемане.
От корените на пирея са правили брашно и са пекли самун.
Той е по-полезен и по-вкусен от пшеницата. Можете да извършите овесена каша и кафе от него.
Билката се употребява при лекуване на: цистит, бъбречни възпаления, нефролитиаза, воднянка, ревматизъм, подагра, жлъчно-каменна болест, чернодробна цироза.
Начин на приложимост: 2 супени лъжици от билката врат 2 минути в 500 грама вода. След изстиване се прецежда и се пие 3 пъти на ден по 120 грама преди ястие.

Рецепта за здраве от билкарката Елена Федоровна Зайцева
Тя се състои от три билки. Това са пирей (корен от житняк), репей и глухарче. Отварите им в композиция са палач на всевъзможни възпаления в организма.
Рецептата стартира с две ч. чаши вода. Те се поставят да заврят хубаво, преди в нея да се пуснат билките. От всяка от гореспоменатите билки би трябвало да се сипе по 1 суп. лъж. После съдът се маха от котлона, само че се чака 10 минути – интервалът, в който билките киснат във водата и по този начин придават лечебните си свойства.
Получава се запарка от три билки, която лекува доста неща. Приема се по половин чашка преди всяко едно хранене. Ефектът се усеща още след първата доза.

Елена Зайцева твърди, че съставките на тази рецепта за здраве могат да се употребяват и поотделно. Тогава обаче е нужна 1 ч. чаша вода, с цел да се направи запарка от глухарче, репей или пирей.
Всяка една билка в рецептата има неповторими лечебни свойства. Пиреят да вземем за пример отстранява пикочните възпаления, възстановява кръвното, оказва помощ при диабет, всевъзможни белодробни болести, както и чревни такива.
Глухарчето е известно с изгодите си по отношение на рака на стомаха, както и на черния дроб. То е в положение да излекува инфектиране на лимфните възли, оказва помощ и при заболели стави.
Репеят пък е палач на всевъзможни типове рак. Коренът от тази билка отстранява камъни в бъбреците и има огромен резултат върху кръвообращението. Той оказва помощ за работата на сърцето. Полезен е и при диабет и синузит, както и за заболели стави.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР