Няма драма с това, че се е наложило линейка на

...
Няма драма с това, че се е наложило линейка на
Коментари Харесай

Спешна помощ - Варна: Няма драма със спряната линейка заради кортежа на НСО

Няма драма с това, че се е наложило кола за спешна помощ на " Бърза помощ " да изчака минути поради кортежа на НСО във Варна, защото е превозвала пациентка за която този престой не е бил съдбовен. Това разяснява за Varna24.bg шефът на " Спешна помощ " във Варна доктор Мая Рашева.

Тя посочи, че при тях всички пациенти са незабавни, само че се разделят на три категории съгласно тежестта на случаите.

" В конкретният случай пациентката е била придружавана от здравно лице, което носи отговорност за положението й. Ако казусът не търпеше отсрочване това лице щеше да направи всичко допустимо колата за спешна помощ да продължи пътя си, само че обстановката не е била такава ", сподели доктор Рашева. 

Припомняме, че клип, споделен в обществената мрежа, на който се вижда по какъв начин предходната седмица кола за спешна помощ с включени светлини чака дружно с другите коли прекосяването на кортежа на НСО на кръстовището пред Катедралния храм, провокира вълна от неодобрение.  

Д-р Рашева добави, че този случай надалеч не е мотив за драматизиране, като се има поради по какъв начин всеки ден екипите на " Спешна помощ " се борят със тапите в града. Чести били случаите, при които водачи, залисани с мобилните си телефони или със слушалки на ушите не съумяват да реагират в точния момент и съответно и да пропуснат летящата кола за спешна помощ с пациент на пътя.  

Затова тя прикани водачите и жителите като цяло да бъдат по-толерантни и съпричастни в сходни обстановки, когато фактически се касае за неотложност при спасяването на човешки живот.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР