Няма доверие в този начин на гласуване. И точка по

...
Няма доверие в този начин на гласуване. И точка по
Коментари Харесай

Йордан Цонев за хартиената бюлетина: Точка по въпроса!

" Няма доверие в този метод на гласоподаване. И точка по въпроса. Казвам ви го от името на Движение за права и свободи ".

Това съобщи зам.-шефът на Народното събрание Йордан Цонев (ДПС). Репликата му бе в отговор на искане на Милен Матеев ( " Продължаваме промяната " ), който изиска точката за промени в Изборния кодекс, с които се връща хартиената бюлетина, да отпадне от дневния ред за седмицата. Цонев имаше поради, че обществото няма доверие в машинното гласоподаване, което е въведено все още.

Матеев изиска да има публично разискване. Цонев обаче съобщи, че има няколкостотин хиляди подписа в поддръжка на тези промени и това е задоволително публично разискване.

" За мен е идея да не върнем хартиената бюлетина и да се върнат операциите. С това, което приемате през днешния ден, са нарушени текстове от правилника. Не е нужно от обединението " хартиена бюлетина " да показвате мускули. Знаем, че имате гласовете, само че не го правете на мрачно ", отговори Матеев.

Цонев посочи, че точно от Движение за права и свободи са въвели машинното гласоподаване. " когато вие хабер нямахте да ставате политици ".

" Да стигнем ние до извода, че нашето лично предложение, е неверно значи има за какво ", съобщи той.

Надежда Йорданова ( " Демократична България " ) изиска точката за измененията в Изборния кодекс да отпадне. Делян Добрев (ГЕРБ) отговори, че има време тези точки да минат през комисии. Предложението на Йорданова не бе признато.

Борислав Гуцанов (БСП) изиска да отпаднат точките за решение за предоставяне на военна помощ за Украйна, както и за капиталов разход за нови самолети. Това предложение също не бе признато.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР