Няма достатъчно автобуси и шофьори за връщането на нощния градски

...
Няма достатъчно автобуси и шофьори за връщането на нощния градски
Коментари Харесай

Контрера: Няма достатъчно автобуси и шофьори за връщането на нощния градски транспорт в София

Няма задоволително рейсове и водачи за връщането на нощния градски превоз в София, заради което той мъчно ще се върне преди януари. Това разяснява ръководителят на транспортната комисия към Столичния общински съвет в оставка Карлос Контрера.

" Има настоящо решение на общинския съвет, което споделя, че нощният превоз би трябвало да тръгне през септември. Очевидно това е невероятно. Спорът е за периода - по кое време ще има техническата и финансова опция нощният превоз да бъде върнат ", сподели Контрера.

Предвижда се четирите нощни линии да бъдат възобновени още тази година. Като първите две ще тръгнат до края на октомври, а N3 и N4 - до края на декември.

Експерт в Комисията по превоз на СОС: Оставката на Контрера и отсроченият избавителен проект за автотранспорта са притеснителни

" Лично аз смятам, че без финансова рамка и без да имаме техническата опция преди януари месец доста мъчно нощният превоз може да тръгне заради две елементарни аргументи - неналичието на рейсове и неналичието на водачи. Имайте поради, че от 15 септември ще се върнат зимните написания, което значи, че общинският транспортен оператор доста мъчно може ще отдели и водачи, и нови рейсове за обслужване и на нощните линии ", сподели той.

Във вторник Контрера подаде оставка като началник на транспортната комисия. Решението му пристигна след тогавашното съвещание на комисията, където бяха признати предложенията на Борис Бонев и Демократична България за преименуване на някои от линиите, съобщи " 24 часа ".

" Достатъчно време и като ръководител, и като група общински съветници, от Вътрешна македонска революционна организация бяхме неодобрени, за жалост, от сътрудниците ни от ГЕРБ. Те към този момент имат опция да продължат на общинско равнище националната сглобка, която включва " Демократична България " и дружно да вземат решения от тук нататък ", изясни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР