Няма дебат нито около датата, нито около решението какво трябва

...
Няма дебат нито около датата, нито около решението какво трябва
Коментари Харесай

Министър Лорер: Няма дебат, 1 януари 2024 г. е датата за въвеждане на еврото

Няма спор нито към датата, нито към решението какво би трябвало да се прави. 1 януари 2024 година е датата. Това сподели министър Даниел Лорер в отговор на въпрос по отношение на проекта за въвеждане на еврото.

Вчера стана ясно, че сътрудниците от ръководещата коалиция реализираха единодушие по Националния проект за въвеждане на еврото. На траялия близо три часа ексклузивен експертен съвет, призован от вицепремиера Асен Василев, те са се разбрали датата за влизане на еврото да остане 1 януари 2024 година, а проектът да влезе за разискване в Народното събрание.

„ Първата ни стъпка е да бъде координиран проектът на равнище съдружен съвет, след което, допускам, че ще стигне до Народното събрание. Но няма спор към датата. Това е признато още от предходното държавното управление, тъй че ние се движим по откритите дати “, сподели Лорер.
„ По отношение на това по какъв начин напредваме, моето обръщение към всички хора в българския парламент и изключително към съдружните сътрудници е да проявят изключителна отговорност към този развой, с цел да може той да се извърши оптимално бързо “, сподели Лорер.

Преди това Лорер съобщи, че 7 търговски банки ще могат да издават заеми към български дребни и междинни предприятия. С помощта на тази гаранция от 96 млн. лв. ще можем да достигнем до повсеместен кредитен портфейл от 240 млн. лв., посочи той. Двете етапи на стратегия „ Заедно “ допускаме, че ще генерират над 700 млн. заем за дребни и междинни предприятия. Най-ценното на тази стратегия е опцията на български компании да получат заеми без поръчителство в този момент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР