Няма държава, която да е просперирала без качествено образование. Тази

...
Няма държава, която да е просперирала без качествено образование. Тази
Коментари Харесай

EU COOLтура: Образованието като нашето бъдеще

Няма страна, която да е просперирала без качествено обучение. Тази азбучна истина акцентира евродепутатът Асим Адемов, който е част от групата на Европейската национална партия (ЕНП) и е член на Комисията по просвета и обучение в Екологичен потенциал. Г-н Адемов беше посетител в онлайн информационно-образователното ателие " Образованието в бъдеще и за бъдеще ", част от от плана " EU COOLтура "
Предвид и пандемията от COVID-19, достъпът до онлайн платформи за учене и образователни материали, както и психическата поддръжка за реализиране на целия учебен развой са от извънредно значение, добави просветителният специалист Марияна Георгиева, която беше модератор на събитието
Как ще могне Европейски Съюз? Европейска комисия ще стартира стратегически разговор с страните, като фокусът ще е върху схващане по какъв начин образованието от разстояние да стане по-ангажиращо. Целта е да се създаде европейска рамка за наличие, като ще се финансира закупуване на съоръжение за учебните заведения, изясни Асим Адемов, който 20 години е преподавал български език и литература в учебното заведение в Долно Дряново, бил е и негов шеф.
Адемов акцентира, че най-важните цели са насърчаване на екосистема с съоръжение и по-компетентни учители. Трябва да се развиват пълномощия в учениците от най-ранна възраст, с цел да могат да се оправят, акцентира той.
Според Адемов, преподаването в класна стая и преподаването онлайн няма по какъв начин да се приравнят. „ Трябва да се създаде нов метод за цифрова интеракция. Факт е и че интернет носи и някои опасности. Младите би трябвало да развиват рефлекси за познаване на подправените вести и дезинформацията. Тук би трябвало да се заемат освен родителите, само че и просветителните центрове “, сподели евродепутатът.
Адемов уточни като образец за просветителната политика на Европейски Съюз програмата „ Еразъм+ “. Тя би трябвало да подкрепи за главно насочване към бъдещите огромни планове - роботика, изкуствен интелект и така нататък „ Ще се даде по-голяма опция на студентите да подобрят своите цифрови умения, без това да визира опцията да пътуваш и учиш. Еразъм+ ще бъде с по-голям бюджет за новия програмен интервал (2021 - 2027)- над 26 милиарда евро. Това съставлява доста нарастване на програмата - с над 12 милиарда евро повече ”, уточни Адемов.
Технологиите и образованието
Още в студентските си години разбрах, че можем да учим от 3 до 5 пъти по-бързо, в случай че разберем какви са основите и правилата на деяние на мозъка. Това сподели изпълнителният шеф на " Училищна Телерик Академия " Петър Шарков.
От практическа позиция, Шарков сподели и техники за мислене, които оказват помощ при решаването на разнообразни задания – можете да видите във ВИДЕОТО най-долу в материала.
Шарков отбрани следната визия: Технологичният напредък прави по този начин, че да сме доста по-ефективни и доста по-бързи, което, разумно, води до изгубване на някои специалности, просто изчезва нуждата от тях. Технологичната гражданска война катализира промени в ужасно доста сфери, в това число и образованието. Говорейки си за специалностите, които ще се появят, можем да кажем, че няма сигурност какви ще са те. Ще зависят от човечеството и от всеки един от вас. Някои ще основат компании и ще трансформират живота на доста хора. Затова е значимо всички да разбираме езика на технологиите – както с цел да сътворяваме, по този начин и с цел да употребяваме нововъведенията.
„ Да продължаваме да учим всеки ден. Да осъзнаем, че не е наложително да се развиваме в тематика, която ни е забавна, единствено в наличието на учител, можем да го вършим и сами “ - това благопожелание насочи Петър Шарков.
 EU COOLтура: Образование в бъдеще и за бъдеще EU COOLтура: Образование в бъдеще и за бъдеще
Детенце хубаво, пиленце любаво! Къде под мишница с таз дребна книжица? Отивам, бабичко, въпреки и слабичко, книга да се изучавам, положително да спол...
Още от 10-ти клас е добре да се избере профилът, с цел да може да се акцентира на наложителните предмети за него. Много е значимо да се включвате в извънкласни действия, спомагателни начинания, тъй като всяко едно малко нещо може да е преимущество при огромна конкуренция. Това сподели Николай Христанов, управител " Висше обучение " в " Интеграл ".
Изборът
Най-добре платените сфери все още са медицина и здравни науки, бизнес, инженерни науки и така нататък Навлизат и все по-интересни други специалности - да вземем за пример носталгист - дизайнер, който пресъздава време от предишното, с цел да се чувстваш по-добре. VR експерт и още, и още специалности, за които са значими цифровите умения, работа под стрес, за които самите университетите имат специфични стратегии за насърчаване, добави той.
Препоръчвам на всички, които се чудят дали да отидат да учат в чужбина. Чудесна опция е да се направи стаж в Европейските институции. Аз самият първо бях стажант, по-късно минах през състезанията и започнах работа. Това съобщи Теодор Стойчев, началник на Бюрото на Европейския парламент в България от март, 2016 година.
Стойчев изясни следното особено във връзка със структурите на Европейски Съюз: В Европейския парламент (ЕП) всички стажове, които се вършат, са платени, като могат да са в Люксембург, Брюксел или Страсбург. Ако желаете да сте в съответна страна, би трябвало да знаете и локалния език. Кандидатства се два пъти в годината, стажовете са 5-месечни, срокът за кандидатстване е през месец юни. Кандидатстващите би трябвало да са навършили 18 години и да са приключили университет, както и да могат да работят с британски, френски или немски. Говорим за работно притежаване на езика.
 EU COOLтура: Да спасяваш човешки живот благодарение на театъра (СНИМКИ и ВИДЕО) EU COOLтура: Да спасяваш човешки живот благодарение на театъра (СНИМКИ и ВИДЕО)
Изкуството може да оказва помощ и да приобщава. Клише, нали? Докато не научим и забележим образците. Такъв образец е кукленият спектакъл „ Цвет...
Това, което е извънредно значимо, е подготовката на мотивационното писмо. Тъй като ще се изправите против десетки хиляди други претенденти - това е нещото, което ви кара да изпъкнете. За страдание, в България не се натъртва задоволително на това. Много добре би трябвало да се изразявате на езика, на който го подготвяте, предизвести Стойчев.
„ Ключът към сполучливото прекосяване на селекцията е положителната подготовка. Процесът при вас би трябвало да е автоматизиран, тъй като огромна част от тестванията за влизане са за време - имате 1 минута и 30 секунди за 1 въпрос, изисква се бърза реакция. Има задания, които са по математика, която е на равнище 4-7 клас, само че би трябвало да се решат за 1 минута и 30 секунди. Задачите в действителност са лесни, само че би трябвало да внимавате. Има и езикови задания, както и такива за логическо мислене.
След като се минат тестванията, най-хубавите 15% минават на идващия кръг, където има ситуационни проби, където се срещате с жури. Подготвяйте се и се надявам някой ден да сме сътрудници ”, пожела Стойчев.
" EU COOLтура " е следващ план, който Българското учебно заведение за политика " Димитър Паница " основава и извършва за младите да чуят посланията и решенията на Европейски Съюз, да схванат, че те са за тях и могат да дойдат и от тях. Проектът е финансиран от Европейски Съюз по Многогодишната работна стратегия на Европейския парламент за разпределяне на безплатни средства в региона на връзката за интервала 2020 – 2021 година Медийни сътрудници на " EU COOLтура " са и. Повече информация можете да намерите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР