Няма данни арестуваният у нас за пропагандиране на призиви за

...
Няма данни арестуваният у нас за пропагандиране на призиви за
Коментари Харесай

Кой е задържаният за призиви за военни действия и проповядване на джихад?

Няма данни задържаният у нас за пропагандиране на апели за джихад и всеобщи набези да е имал съучастници, оповестиха от полицията. Според познати на 50-годишния Бахшат той е с палестински генезис и е имал психологични проблеми.

Никой от хората, с които разговаряхме през днешния ден, не е чувал или виждал такива видеа. Те дефинират мъжа като неагресивен, само че като човек, който е бил наркозависим, а след това отключил психологични отклонения. Всичко това ескалирало към обострянето на спора в Газа.

Според полицията обаче мъжът е имал военен опит и е взел участие във военни дейности. От дома му са конфискувани знаме на Ислямска страна, хладно оръжие, както и телефон, с който е публикуван клипа.

50-годишният Бахшат живее в столичния квартал " Люлин ". Съседите му са сюрпризирани от ареста.

" Той не е нападателен, говорили сме си няколко пъти с него като комшии. Изглежда добър човек, просто най-вероятно от някакво въздействие, влияние на опиати и не е добре ", съобщи Даниел.

Според осведомени мъжът е от палестински генезис. Дошъл в България преди към 20 години. Има три деца, две от които студенти. Напоследък обаче не бил добре.

" Той е първо душевен болен. Няколко пъти е бил в болница. Преди няколко години той наркозависим. Според мен този човек е за болница, а не за арестуване ", добави Ибрахим Халед, ръководител на Арабски комитет за консолидиране в България.

Познатите на Бахшат считат, че положението му се обострило след последните събития в Газа.

" Той самият и татко му е емигрант в Ливан, след това идва тук. Да живееш като емигрант целия живот, да не ти признават нищо, да бъде отвън всевъзможни граници. Тежко е това, което го изживяваме, непрестанно кланета, непрестанно войни ", разяснява Ибрахим Халед, ръководител на Арабски комитет за консолидиране в България.

" Знаем, че са палестински жители, говорили сме за война, даже в тона му не съм усетил да има тип експанзия ", показа Даниел, комшия.

През 2017 година мъжът е хванат да транспортира шестима незаконни мигранти. Тогава предложил 200 евро рушвет на служителите на реда. Осъден е условно и по-късно оправдан. Според полицията в публикуван от него клип мъжът призовавал към всеобщи набези против израелски, американски и военни обекти.

" На този стадий нямаме данни за негови съучастници. Той е притеглен в качеството му на обвинен и е арестуван под стража ", сподели още Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Повдигнатото обвиняване е за пропагандиране на военни дейности, за което законът планува до 8 години затвор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР