Няма да забравя думите на патриарха, че вярата в доброто

...
Няма да забравя думите на патриарха, че вярата в доброто
Коментари Харесай

Румен Радев: Няма да забравя думите на патриарха, че вярата в доброто трябва да ни обединява и крепи

Няма да не помни думите на патриарха, че вярата в положителното би трябвало да ни сплотява и крепи като народ.

Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев преди да влезе в патриаршеската катедрала „ Св. Александър Невски “, с цел да отдаде респект на българския Патриарх Неофит, в отговор на въпрос какво помни от персоналните си срещи с него.

Още помня по какъв начин той ме благослови още при започване на първата ми кандидат-президентска акция, уточни президентът и добави, че имаме доста уроци, които да учим от Патриарх Неофит.

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова вземат участие в траурната гала във връзка кончината на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

 

Около 13:00 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще организира среща с Вселенския патриарх Вартоломей.

В патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " върви архиерейската заупокойна света литургия в памет на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, която се води от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който в този момент е наместник на Светия синод.

Днес е вторият ден на народен печал, в който България се прости и изпраща в последния му път Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той умря на 13 март в 22:22 ч. след дълготрайно боледуване във Военномедицинската академия (ВМА-София) в резултат на многоорганна непълнота.

След литургията в 11:30 ч. стартира опелото на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, възглавено от Вселенския патриарх Вартоломей в съслужение с представителите на Поместните православни църкви и с архиереите на Българската православна черква - Българска патриаршия.

След края на опелото стартира траурното литийно шествие от патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ", което ще премине по бул. " Г. С. Раковски ", бул. " Цар Освободител ", бул. " Мария Луиза " и ще приключи пред митрополитската катедрала " Св. Неделя ", където ковчегът с тялото на Патриарх Неофит ще бъде положен при гроба на екзарх Йосиф.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР