Няма да влезем в коалиция, докато не видим, че реформите

...
Няма да влезем в коалиция, докато не видим, че реформите
Коментари Харесай

Кирил Петков: След 9 месеца можем да говорим за коалиционно споразумение с ГЕРБ

Няма да влезем в коалиция, до момента в който не забележим, че промените са се случили , безапелационен беше съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков и по този начин удостовери думите на премиера Николай Денков, че ПП-ДБ не одобряват съдружното съглашение, препоръчано през вчерашния ден от Бойко Борисов.

" Сглобката в този момент би трябвало да си довърши вторите 9 месеца от тази работа. Ако забележим, че ГЕРБ са подготвени да свършат тази работа, тогава, след 9 месеца можем да приказваме за съдружно съглашение ", сподели Петков в коридорите на Народно събрание пред медиите и посочи, че така наречената сглобка е била образувана поради промяната в правосъдната система, в службите и в регулаторите. Първоначалните цели, които бяха извеждани от участниците във властта като мотив за поддръжката на държавното управление, бяха влизането в Шенген и еврозоната и провокациите пред страната поради войната в Украйна. Сега Петков обаче изведе на напред във времето друга причина, която, по думите му, е била водещият мотив за " сглобката ". 

" Събрахме с една, единствена цел - че можем да създадем промените, които българските жители обявиха, че желаят да се случат, още преди три години . Кои са те? Хората желаят правдивост - желаят да знаят, че като отидат в съда, няма да се срещнат с Нотариуса, Пепи Еврото и с някой различен. Хората желаят сигурност - желаят да имат едни служби, на които могат да разчитат. Като отидат в магазина, да знаят, че никой не ги обира с монополни цени. Че цените на тока са верните цени, за които заплащат. И това беше задачката на тази сглобка ", разяснява Кирил Петков.

И разяснява офертата на ГЕРБ за съразмерно делене на властта и министрите, съгласно електоралната тежест.  " Ние не желаеме 50 на 50 в регулаторите, а 100 процета политическа самостоятелност в регулаторите. Да нямамве подвластни хора, които като им натиснете бутона " ентер ", гласоподават без да мислят. Вярвам, че в ГЕРБ има някакво предпочитание да се случат тези неща ", разяснява той. 

И направи ангажимента: " Няма да приказваме за никакви министри, до момента в който не забележим, че ГЕРБ са подготвени да създадат с нас крачката напред за самостоятелни регулатори ".

Той поздрави въпреки всичко ГЕРБ, че са съумели дружно да трансформират Конституцията и доста от законите, които разрешават въпросните промени да се случат.

" Сега обаче идващите 9 месеца би трябвало действително да се случат и действително да проработят за хората ", трансферира топката той към ГЕРБ.

Съпредседателят на Политическа партия съобщи, че въпреки всичко ще се запознае с документа на ГЕРБ.

" Нека да забележим техния документ, само че няма да влезем в коалиция, до момента в който не забележим, че промените са се случили ", сподели той. И изреди - " Висш съдебен съвет без бутон " ентер " и основен прокурор, на който хората да имат доверие ". Петков поддържа апела на Никола Минчев от през вчерашния ден изпълняващият функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов да се отдръпна от поста, до момента в който текат следствията за връзките на магистрати с групите към Нотариуса и Пепи Еврото.

" Ако забележим, че в документа, който те ни предлагант, разказват ясно по какъв начин тези регулатори ще бъдат заменени като самостоятелни, това към този момент е огромна стъпка напред. Ако би трябвало да сме национално виновни, тъкмо в този момент би трябвало да работим по този въпрос. Ние не се споделяме " Продължаваме ръководството ". Ние се споделяме " Продължаваме промяната ". Трябва да ни покажат, че смяната ще продължи, с цел да има късмет това ръководство да продължи ", сложи изискването Петков.

 

 

Кирил Петков отбрани военния министър Тодор Тагарев , откакто Борисов и Пеевски желаеха промяната му. 

 

" Много забавно! Всичките ни евроатлантически сътрудници доста го харесват, особено украинците. Откъде идва тяхното предпочитание да го сменят? ", реагира съпредседателят на Политическа партия.

Той отхвърли рецензията на сътрудниците за забавянето на изпращането на БТР-ите към Украйна.

" Мислите ли, че е мъдро, когато изпращате 115 бронирани машини да обявявате тъкмо по кое време ще отидат тези машини, това е цялостна нелепост. Те стават на цел. Аз персонално си мисля, че ще е огромна нелепост, в случай че едни бронирани машини би трябвало да прекосяват Украйна, до момента в който те ги бомбандират /б.а - бомбардират/. Ако сте Русия - ще ги гледате тези бронирани машини по какъв начин минават? Абсурд! ", възкликна някогашният министър председател от Политическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР