Няма да ви безпокоя повече“, пише Колин Майер в края

...
Няма да ви безпокоя повече“, пише Колин Майер в края
Коментари Харесай

Капитализъм и кризи: Как да ги поправим — призив за радикална промяна

„ Няма да ви трежова повече “, написа Колин Майер в края на последната си — и, както той споделя, последна — книга за това по какъв начин да насочи безспорната мощ на капитализма към позитивен резултат.

Това би било извънредно тъпо. Майер е изцяло наясно с рецензиите, че е прекарал десетилетия в „ морализиране от кула от слонова кост, без никаква оценка за природата и сложността на бизнеса “. Но както в книгите, по този начин и в кариерата си, Майер постоянно е търсил способи да приложи мъдростта си на процедура, провокирайки самодоволните предприемачи и политиците да помислят още веднъж.

Аргументът, подробно изложен в „ Капитализъм и рецесии “, е, че е допустимо – в действителност значително – да се реформира метод на правене на бизнес, учреден на остарели основи от 19-ти век. Трябва да „ поддържаме изгодите както от пазарите изпод нагоре и конкуренцията, по този начин и от системите и задачите от горната страна надолу “, като споделена цел за решение на проблеми за себе си и нашите общности.

Като професор и по-късно декан на Saïd B...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР