Няма да стигнем навреме!“, каза изнервен родител. След 10 минути

...
Няма да стигнем навреме!“, каза изнервен родител. След 10 минути
Коментари Харесай

В Пловдив днес е страшно- невиждани задръствания, изнервени шофьори, претъпкани рейсове

„ Няма да стигнем в точния момент! “, сподели раздразнителен родител. „ След 10 минути би трябвало да съмна последна спирка по разписание, а още съм при започване на маршрута “, ядосва се водач на градския превоз. Така с доста нерви стартира първия образователен ден в Пловдив.
Минути преди 08.00 часа по автобусните спирки зачакаха стотици възпитаници с букет в ръка, по-малките – съпроводени от родителите си. Рейсовете потеглят полупълни, а на идващите две-три спирки към този момент са препълнени. „ Минете обратно, минете назад… “, подвикват водачите, само че място няма. Хората се блъскат, букетите за учителите се мачкат, водачите цъкат и псуват на всеки светофар. Задръстванията са големи. Всяко второ дете е карано от родителие си с кола на детска градина или учебно заведение. Няколко месеца придвижването в града под тепетата бе относително умерено, като изключим ремонтите, които се трансфораха в част от пейзажа и към този момент не вършат усещане.
Тази заран обаче всеки един пловдивчанин си напомни какво е същинско запушване. „ Айде, през днешния ден ще мине зора до обяд, само че от понеделник нататък ще стане ужасно “, разяснява учтив водач на автобус от градския превоз, който откровено се радваше на вълнението на малчуганите с букети.
Шофьорите нервно надуват клаксони по булевардите, тъй като закъсняват за формалното разкриване на образователната година, само че надали са планували какви тапи ще ги посрещнат. Тъпкани автобуси потеглят и от околните до Пловдив общини. В обществените мрежи валят недоволства, че навръх първия образователен ден от фирмата-превозвач са избрали да върви дребен автобус, вид „ щъркел “, който се напълнил още на първата спирка.
В града има засилено полицейско наличие – както на възловиместа, по този начин и в региона на образователните заведения.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР