Няма да се строи жилищен блок в столичния квартал „Мусагеница“,

...
Няма да се строи жилищен блок в столичния квартал „Мусагеница“,
Коментари Харесай

Председателят на СОС Георги Георгиев: Няма да се строи жилищен блок в „Мусагеница“

Няма да се строи жилищен блок в столичния квартал „ Мусагеница “, а пространството пред блок 101 ще остане градинка. Предложението за обезщетение на вложителя с различен парцел е подкрепено от всички политически групи в Столичния общински съвет и следва да бъде гласувано на съвещанието на градския парламент в четвъртък. По този метод теренът от над 1600 кв.м. ще остане градинка със зелени площи в него. Собственикът на парцела ще бъде заплатен с различен – в региона на бул. „ Александър Малинов “, далечен от жилищни здания.

Вече няколко месеца не стопира публичното неодобрение на живеещите в „ Мусагеница “ в регион „ Студентски “, поради капиталовите планове на притежателя за изграждане жилищна постройка в междублоково пространство.

Вчера ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, дружно със съветници и районния кмет бяха на среща с недоволните жители и ги увериха, че градеж там няма да има. „ Никой вложител няма да постанова силово претенциите си на София. Няма да се строи жилищен блок с близо 5000 кв.м. пред блок 101, а зелената повърхност остава градинка. От през днешния ден жителите на кв. „ Мусагеница “ стопират ежедневния си митинг със затваряне на кръстовището на бул. „ Г. М. Димитров “ и бул. „ Драган Цанков “. Постигнахме тази победа дружно и им благодаря за непримиримостта и за разбирането. Общинските съветници от всички политически групи - ГЕРБ, Демократична България, Българска социалистическа партия, „ Патриоти за София “, кмета на региона Петко Горанов – постигнахме триумф в извънредно тежките договаряния със притежателя на терена. Освен това компанията на Петьо Блъсков ще би трябвало да заплати и парично обезщетение от над 830 000 лв. на общината за новия парцел, който ще получи. Благодаря на жители на „ Мусагеница “, че ни поддържаха в напъните за намиране на законосъобразно решение. Благодаря на сътрудниците, с които месеци наред водихме изпълнени с доста нерви и висок звук договаряния с вложителя. Съединението в действителност прави силата. Следващият четвъртък общинският съвет ще утвърди предлагането ни и по този начин въпросът ще бъде дефинитивно решен. “, разяснява шефът на градския парламент.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР