Няма да се прекратяват договори с лечебни заведения заради новоприетата

...
Няма да се прекратяват договори с лечебни заведения заради новоприетата
Коментари Харесай

Няма да се прекратяват договори с болници заради новата здравна карта

Няма да се приключват контракти с лечебни заведения поради новоприетата национална здравна карта . Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев . Документът е с едногодишен период на деяние.

Нова здравна политика ще се образува с новия здравноосигурителен модел, който ще бъде направен до края на юни, съобщи още министър Ананиев. По думите му идната година ще се създаде нова здравна карта.

В документа, признат през днешния ден от Министерския съвет, са добавени нови 608 кревати за интензивно лекуване към в началото препоръчаните 32 873. При 75% приложимост сигурно се подсигурява равнището на хоспитализациите от предходната година, увери министър Ананиев.

Здравният министър още веднъж акцентира, че финансирането на лечебни заведения е на база осъществена активност, а не за брой кревати, и добави, че, в случай че се постанова, пациенти няма да бъдат връщани от лечебните заведения.

По мотив изявлението на премиера Бойко Борисов, обвързвано с корупция в опазването на здравето, министър Ананиев разяснява, че средствата, разпределяни от НЗОК, не се употребяват по най-ефективния метод и управленията на някои лечебни заведения имат немного положителни практики.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР