Имот в Лондон на пазара за £20 000 - но има уловка

...
Няма да се изненадате да чуете, че има уловка.Накъде ще
Коментари Харесай

Няма да се изненадате да чуете, че има уловка.

Накъде ще се насочат лихвените проценти след това? Следете актуализациите на живо

Имотът на King Street, в близост до стадиона Twickenham на England Rugby и зад гърба на Ham Lands, представлява стълбище.

Той ще бъде продаден на търг от агента по недвижими имоти Барнард Маркъс , който го описва като „дълга наета стълбищна клетка с потенциал за развитие“.

Въпреки че новият собственик може да се заеме с проект в стил Grand Designs, той ще трябва първо да получи разрешение за планиране и съгласие.

Банките стартират кампания за подкрепа на ипотеките след сделката с Хънт

Имотът, който е стъклена конструкция и в момента служи като склад за велосипеди и огън пожарогасители, връща се към редица магазини, включително Starbucks и Greggs.

Видео за стълбището също показва счупени прозорци, картонени кутии, изоставена табла и залив с саксийни растения вътре.

Барнард Маркъс изчислява, че с депозит от £4000, ипотеката ще струва около £91 на месец за 25 години.

Идва в труден момент за хората, които се опитват да купят имот, с цените на жилищата едва започват да падат след десетилетие на покачване.

Изображение: Агентът казва, че има „потенциал за развитие“. Снимка: Барнард Маркъс

По-рано този месец индексът на цените на жилищата в Халифакс каза, че цените са паднали с 2,6% през 12-те месеца до юни – най-голямото намаление на годишна база от юни 2011 г. – което се равнява на намаление със £7500 на средната къща цена.

Типичният имот сега струва 285 932 британски лири, спад от пика от 293 992 британски лири миналия август.

Ипотеките също бяха засегнати от повишаването на лихвените проценти на Bank of England, като средната сделка около 6,8%, според компанията за финансова информация Moneyfacts.

Повече от 400 000 души се очаква да се откажат от съществуващите фиксирани сделки между юли и септември, което означава, че вероятно ще бъдат принудени да подпишат по-високи месечни вноски .

За наемателите техните плащания също са рекордно високи, като средните наеми извън Лондон са около £1231 (увеличение с 33% спрямо 2019 г.) и £2567 в Лондон (повишение с 28%, £928, след три години).

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР