Няма да правя партия правя. Знам, че има огромни страхове

...
Няма да правя партия правя. Знам, че има огромни страхове
Коментари Харесай

Манолова: Няма да правя партиен проект, обмисляме гражданска инициатива

Няма да върша партия върша. Знам, че има големи страхове и терзания и по тази причина го споделям – партиен план няма да върша. Това съобщи пред bTV някогашният омбудсман и претендент за кмет на София Мая Манолова

„ Обмисляме с моя екип да предизвикваме гражданска самодейност, гражданска платформа, която да стъпи върху главните демократични полезности - народна власт, човешки права, правосъдна промяна, независимост на словото, идеята за почтени избори, почтена бизнес среда, почтено систематизиране на обществените пари. “, разяснява Манолова.

Тя съобщи, че е задоволена от изборите и че е вложила цялата си сила и сърце в акцията. По нейните думи тя и жителите, които я поддържаха, са посочили, че имат куража, да се изправят против едноличната власт

 „ Видяхме страха в очите на властта и по какъв начин работи машината за фалшификации и операции Победиха ни с доста малко. Много дребен е резултатът, който никой от нас не си разреши да пробва да компенсира с пазаруване на гласове и с нечестни търговски практики - които изобилстваха в София – с дескредитиране на съперника, с експанзия, с кална акция, на която бяхме подложени аз и моят екип. “, сподели Манолова.

Бившият омбудсман съобщи още, че ще желае анулиране на изборите и че сега екип проучва изборните протоколи.

„ Ще потвърдим в съда противоречие сред изборните протоколи и тези, които са оповестени. Пликовете с протоколите бяха отваряни от сътрудници на комисията, които са вписвали и дописвали ”, разяснява Манолова.

По думите й изборите в София са изпратили посланието, че едноличната власт на Борисов може да бъде победена и методът за това е обединяването сред всички демократично мислещи жители.

„ Благодаря на всички, които ме поддържаха, благодаря и на тези, които гласоподаваха за мен, макар че не ме харесват. Партийните пристрастия останаха на назад във времето. Хората го направиха поради свободата, демокрацията и върховенството на закона. Благодаря на Българска социалистическа партия. Благодаря на хората от центъра, благодаря на дестните гласоподаватели, благодаря на непартийните гласоподаватели, които излязоха и гласоподаваха макар своите запаси към моята кандидатура. “, споделя Манлова.

Самата тя обаче отхвърли да разкрие за коя листа с общински съветници е глаувал, като съобщи, че е подкрепила таз, която е предложила смяна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР