Няма да подпиша т.н. меморандум. Той влиза в противоречие с

...
Няма да подпиша т.н. меморандум. Той влиза в противоречие с
Коментари Харесай

Мария Габриел: Няма да сложа подписа си под т.н. "меморандум", предложен от ПП-ДБ

Няма да подпиша тъй наречените " меморандум ". Той влиза в несъгласие с българската Конституция. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в свое изключителното изказване. Намирам го като меморандум и опит да променяме закони, съгласно партийните си ползи.
 
Той е опит за политическа търговия, безапелационна бе тя. " Търпеливо дни наред съзнателно не разясних предлагането за ротация - както и от страна на министър председател Денков,  така и от страна на обединението ППДБ ", съобщи Габриел.
 
" Чух оферти да си заменяем местата с Денков, да прибавим още едно министерство, с цел да има за всички място. Време е да кажа какво няма да направя. Преди всичко няма да подпиша така наречен меморандум. Първо, всичко има граници. Второ, тревожно е, че този документ е направен с последна цел - страната да бъде разграничена сред две обединения, а службите и контролните органи да бъдат поделени за сметка на персонални цели и партийни ползи.

Трето, всъщност меморандумът предлага две политически сили да се спогодят в безусловно несъгласие с конституцията по отношение на регулаторите. 
Четвърто, изрично са посочени изискванията на меморандума. Пето, меморандумът е в несъгласия на българската конституция. Шесто, намирам меморандума за ултиматум и опит за налагане на партийни ползи. Това значи политическо преодоляване насъдебната система, контролните органи и регулаторите. 

Меморандумът е опит за политическа търговия и делба на страната. Накрая, правовата страна се управлява от върховенството и правилата на закона - без да се намесват останалите управляващи, добави вицепремиерът и външен министър. 

Тя зададе въпрос какво постанова измененията в службите и за какво има закрепен период до юни, който съответствува с предизборната акция за Екологичен потенциал. Липсата на причини е доказателство, че това може да се пояснява като следващ опит за преодоляване на службите. 
 
За електронното ръководство Габриел уточни, че настоящият министър се движи с защита от няколко месеца вследствие на закани, свързани с публични поръчки. Габриел заподозря и користни ползи в преодоляването на Комисия за защита на конкуренцията. Тя посочи, че външната политика се базира на националните цели и България би трябвало да приказва в един глас.
 
Тя изрази неразбиране дали на всеки 9 месеца ще се подписват меморандуми, или единствено тези месеци, в които министър председател ще е представител на ГЕРБ-СДС. Тя се възмути, че документ, ризработен единствено от едната страна и изпратен на другата в чат приложение е саботиране на разговора. 
 
" Информирам българските жители, политическите партии в българския парламент и всички европейски сътрудници, че аз няма да сложа подписа си под тъй наречените " меморандум ", препоръчан от ПП-ДБ ", завърщи Мария Габриел. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР