„Няма да подам оставка!“, казва предизвикателно испанският футболен шеф Луис Рубиалес след седмица на ожесточени критики за нежелана целувка на испанската звезда

...
Шефът на испанския футбол Луис Рубиалес отказа да подаде оставка
Коментари Харесай

Шефът на испанския футбол Луис Рубиалес отказа да подаде оставка от позицията си на президент на Кралската испанска футболна федерация (RFEF) след седмица на ожесточени критики, след като видео показа как поставя нежелана целувка на звезда от отбора на Испания, спечелил Световното първенство по футбол за жени.

Рубиалес говори на извънредно общо събрание на RFEF в петък, като каза, че „ще се бори докрай“ и отказа да подаде оставка в предизвикателна реч, по време на която той говори за „несправедливи“ кампании и „фалшив феминизъм“.

Рубиалес беше заснет как насила целува испанската звезда Дженифър Хермосо – която помогна на Ла Роха да спечели първата си титла от Световната купа за жени в неделя в Сидни – по устните, след като тя взе медала си за победител, действие, което 33-годишната победителка от Световната купа по-късно каза, че „не ми хареса“ и „не очакваше“.

В понеделник Рубиалес призна, че е „направил грешка“, но критиките продължиха да валят през цялата седмица от света на футбола и испански политици, включително испанския премиер Педро Санчес, който каза извинението за това, което той нарече „неприемлив жест“ “ беше „не достатъчно“.

Още следва...

Луис Рубиалес целува Дженифър Ермосо по време на церемонията по награждаването след победата на Испания с 1-0 над Англия в неделя. Луис Рубиалес целува Дженифър Ермосо по време на церемонията по награждаването след победата на Испания с 1-0 над Англия в неделя. Noe Llamas/Sports Press Photo/Ройтерс
Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР