“Няма да одобрим зверствата, извършвани от Израел.Нямаме проблем с държавата

...
“Няма да одобрим зверствата, извършвани от Израел.Нямаме проблем с държавата
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да одобрим зверствата, извършвани от Израел

“Няма да одобрим зверствата, осъществявани от Израел.Нямаме проблем с страната Израел. Нямада одобрим зверствата и метода, по който той работи като формация, а не като страна. ” Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление пред парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развиването.

“Няма да одобрим зверствата, осъществявани от Израел ”

Ердоган уточни, че въпреки целият Запад да счита “Хамас ” за терористична организация, Турция не споделя същото мнение.

“Хей, Израел, ти можеш да бъдеш формация. Западът ти дължи доста. Но Турция не ти дължи нищо. Хамас не е терористична формация, тя е организация, която води битка за отбрана на земите и жителите си ”, сподели Ердоган.

 Турция постоянно е гледала на палестинския въпрос на първо място от човешка позиция

“От 7 октомври насам сме полагали и поставяме всички старания, с цел да предотвратим по-нататъшното разгръщане на рецесията ”, сподели още той, допълвайки, че Турция е изпратила общо осем самолета на летище “Ел Ариш ” в Египет, натоварени с медицински и филантропични материали, с цел да посрещне до известна степен потребностите на популацията на Газа, и е изпратила 25 души медицински личен състав за лекуване на ранените.

“От 7 октомври Израел прави едно от най-кървавите, отвратителни и брутални набези в историята против почтени хора в Газа. Почти половината от убитите при израелските офанзиви против Газа са деца, а останалата половина са техните майки и възрастни членове на фамилията ”, съобщи Ердоган.

Според него дейностите на Израел демонстрират, че не става въпрос за самозащита, а за “жестокост, ориентирана към осъществяване на съзнателно закононарушение против човечеството ”.

“Няма да намерите друга страна или войска в света, която през деня и нощем бомбардира градове с военните си самолети, с цел да убива единствено деца, която подпалва лечебни заведения, места за поклонение, учебни заведения, пазари, здания и улици и която прави този безчовечен акт със своите танкове, артилерия и оръжия ”, сподели турският водач.

Турция е имала положителни планове във връзка с Израел

Според него Турция е имала положителни планове във връзка с Израел, само че израелският министър председател Бенямин Нетаняху е злоупотребил с тях. Ердоган сподели също, че няма да отиде в Израел, както бе планувано по-рано.

“Сълзите, проливани за Израел от западните сили, които си затварят очите пред жестокостите в Газа, не са нищо друго с изключение на връх на безчестието. Най-конкретният израз на това двуличие е, че тези, които едвам през вчерашния ден подвигнаха на крайник света поради жертвите във войната в Украйна, в този момент си затварят очите за явното кръвопролитие в Газа. ”

Турският президент уточни, че е тъжен от „ неспособността “ на Организация на обединените нации да реализира единодушие по резолюция за бомбардировките на Израел в линията Газа и да призове за филантропично преустановяване на огъня. Ердоган прикани за промяна на Организация на обединените нации, като съобщи, че Съветът за сигурност би трябвало да бъде реформиран и да стане по-приобщаващ, съобщи Ройтерс.

Турция е подготвена да бъде поръчител на палестинската страна

Мюсюлманските страни би трябвало да работят дружно за преустановяване на огъня и за реализиране на дълготраен мир. Ердоган прикани за образуване на интернационална мирна конференция за спора сред Израел и палестинците, в която да вземат участие всички авторитетни фактори в района.

“Турция в никакъв случай няма да се въздържи да поеме отговорност, с цел да проправи пътя към дълготраен мир ”

Предложението на Турция за уреждането на казуса благодарение на страни гарантки е най-ефективният способ за реализиране на реалистично решение на въпроса най-малко в кратковременен и средносрочен проект ”.

Приканваме страните, които имат благосклонност и предпочитание в това отношение, да оценят нашето предложение допустимо най-скоро, да подхващат съответни стъпки и да отворят вратите към мира, добави той.

Граничният пункт Рафах би трябвало да остане отворен за филантропична помощ

“Израел не трябва да попречва доставката на задоволително филантропична помощ за популацията на Газа, разчистването на руините, възобновяване на инфраструктурата на града – от водоснабдяването до енергетиката, бързото създаване на краткотрайни убежища и полеви лечебни заведения ”.

Натиск върху държавното управление на Нетеняху

“Приканвам всички рационални и съзнателни страни да окажат напън върху държавното управление на Нетеняху, с цел да се върне страната Израел към здравия разсъдък ”, уточни още той.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР