Няма да местят центъра по наркомании в столичния квартал Банишора,

...
Няма да местят центъра по наркомании в столичния квартал Банишора,
Коментари Харесай

Няма да местят Центъра по наркомании в столичния квартал Банишора

Няма да местят центъра по наркомании в столичния квартал " Банишора " , разяснява пред БНР Моника Чеуз от дирекция " Здравеопазване " в Столична община.

Протест против концепцията бе проведена от жителите на квартала. Предполагаше се, Центърът по наркомании ще бъде изместен в постройка на Националния център по заразни и паразитни заболявания в " Банишора ".

" Мога да успокоя жителите на квартала, че няма вероятност да бъде изместен центърът тъкмо в техния квартал. От две седмици върви една суматоха и блъсканица по отношение на едни залепени брошурки по вратите в региона, че тук ще бъде изместен Центърът за наркомании и ще се наруши техният витален стандарт ", разяснява Моника Чеуз.

 Столичани стачкуват против преместването на центъра по наркомании
Столичани стачкуват против преместването на центъра по наркомании

Близо 2000 подписани са срещу той да е до единствената детска площадка в региона

Чеуз разяснява, че сега се работи по съставяне на работна група на равнище Столична община и Министерство на здравеопазването, ще се обясни какви са изискванията за основаването на подобен център и да се реалокира на място, което ще удовлетворява всички.

" Така или другояче подобен център би трябвало да има. Пациенти на метадонова стратегия има и ще продължи да има , само че нещата не са сега съответно за разполагането му в квартал " Банишора ", добави Моника Чеуз.

Брошурите за преместването на центъра са анонимни и метадонова стратегия за лекуване на подвластни се реализира в квартал " Суходол ", изясни тя.

 Банишора срещу пренасяне на Центъра по наркомании до Централния затвор
Банишора срещу пренасяне на Центъра по наркомании до Централния затвор

Всички са разтревожени от неяснотите в дейностите на здравно министерство

" Центърът в действителност е административна конструкция, която се занимава с стратегии и планове . Хората не знаят, че метадоновата стратегия е на диагностично-консултативния блок на психиатричната болница в " Суходол ". Така че тяхното терзание не е Националния център по наркомании, а против активността на психиатричната болница ", добави Чеуз.

" Имаме други хрумвания за самата постройка, която занапред ще бъде освободена от септември-октомври . Искаме нещо друго да бъде направено, което да е за децата, наоколо се намират учебни заведения, градини , постройката е подобаваща за нещо друго, което да е ориентирано напълно към угаждане потребностите на подрастващите ", разяснява тя сегашната постройка на центъра по наркомании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР