Няма да маршируваме, а ще запалим символично светлината пред Съдебната

Няма да маршируваме, а ще запалим символично светлината пред Съдебната ...

Нов протест срещу Гешев - с новина за разследване срещу Цветанов и Пламен Георгиев.

"Няма да маршируваме, а ще запалим символично светлината пред Съдебната палата и сградата на Висшия съдебен съвет". С този призив започна поредният протест срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Акцията е организирана от инициатива "Правосъдие за всеки".
"Днес ще кажем какво очакваме от кадровиците на съдебната власт при предстоящото изслушване на единствения кандидат. Нека бъде светлина и непримиримост в защита на правото", призоваха недоволните граждани. По думите им не трябва да се допуска зависимост на съда и опити за налагане на прокурорска диктатура над демокрацията.
На протеста част от хората носят фенерчета, лични послания и плакати като призив да бъде запалена светлината в мрака на правосъдната система у нас.
Сподели с твоите приятели
Междувременно гражданско движение "Боец", което е един от двигателите на протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор и срещу формата на процедурата за избор на обвинител номер едно, публикува на официалния си сайт, че има организирана преписка в ГДБОП срещу бившия втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и бившия ръководител на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Преписката е факт заради сигнала на "Боец" относно голямо несъответствие в доходите на Цветанов, добавят от „Боец”.
От НПО-то казват и, че председателят им Георги Георгиев вече е ходил на разпит в ГДБОП, но му били задавани въпроси кои са източниците на информация, вместо да види медийните публикации – конкретно тази на "Биволъ", където са приложени документи за извадените твърдения за доходите на Цветанов и проверката им от Антикорупционната комисия преди няколко години.

Източник: actualno.com