Няма да маршируваме, а ще запалим символично светлината пред Съдебната

...
Няма да маршируваме, а ще запалим символично светлината пред Съдебната
Коментари Харесай

Нов протест срещу Гешев - с новина за разследване срещу Цветанов и Пламен Георгиев

" Няма да маршируваме, а ще запалителен алегорично светлината пред Съдебната палата и постройката на Висшия правосъден съвет ". С този апел стартира следващият митинг против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Акцията е проведена от самодейност " Правосъдие за всеки ".
" Днес ще кажем какво чакаме от кадровиците на правосъдната власт при идното чуване на единствения претендент. Нека бъде светлина и неотстъпчивост в отбрана на правото ", приканиха недоволните жители. По думите им не би трябвало да се позволява взаимозависимост на съда и опити за налагане на прокурорска тирания над демокрацията.
На митинга част от хората носят фенерчета, персонални послания и плакати като апел да бъде запалена светлината в мрака на правосъдната система у нас.
Сподели с твоите другари
Междувременно гражданско придвижване " Боец ", което е един от моторите на митингите против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор и против формата на процедурата за избор на обвинител номер едно, разгласява на формалния си уебсайт, че има проведена кореспонденция в ГДБОП против някогашния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и някогашния началник на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Преписката е реалност поради сигнала на " Боец " по отношение на огромно противоречие в приходите на Цветанов, прибавят от „ Боец ”.
От НПО-то споделят и, че ръководителят им Георги Георгиев към този момент е ходил на разпит в ГДБОП, само че му били задавани въпроси кои са източниците на информация, вместо да види медийните изявления – съответно тази на " Биволъ ", където са приложени документи за извадените изказвания за приходите на Цветанов и инспекцията им от Антикорупционната комисия преди няколко години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР