Няма да има заседание по програмата за саниране Няма да

...
Няма да има заседание по програмата за саниране Няма да
Коментари Харесай

Пак не се разбраха: СОС няма решение за председател, вариантът с ротацията отпадна

Няма да има съвещание по програмата за саниране
Няма да има съвещание на СОС по програмата за саниране. " Това беше една градивна среща, резервира се положителният звук, оптимисти сме, че се върви в вярната посока, добре е, че се сяда на масата и се приказва. Имаше належащи въпроси, на които успяхме да намерим отговорите. По мотив най-голямата тематика - избор на ръководител на Общинския съвет, към момента нямаме съответно лице, нямаме и единодушие по какъв начин и по какъв метод да бъде определено. Нямаме единодушие, само че най-малко знаем позициите на всички и кой какво мисли ", съобщи общинският консултант Борис Бонев от " Спаси София ". 

По думите му това не е диалог за обединения, а по какъв начин да се отпуши работата на Общинския съвет и изрази отчаяние, че на тази среща не са участвали представители на ГЕРБ и " Възраждане ", макар отправената покана. Той изясни, че следва също доста значима среща, на която да бъде показана и рамката на бюджета.

" Недоверието е доста огромно. Видно е неумението за търсене на политически консенсус в Общинския съвет, защото на днешната среща общо взето форматът не се промени ", съобщи от своя страна лидерът на БСП-София Иван Таков.

Според Вили Лилков от КОД за момента диалозите са към краткотраен ръководител на Столичния общински съвет.  " Видимо е, че съдружно съглашение за ръководството на София не може да бъде реализирано, пътят, който извървяха всички, демонстрира тъкмо това ", счита Лилков. 

 За Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация диалозите не престават. 

" Категорично не изключвам от диалозите нито една от политическите групи, уповавам се да имаме нова среща, в която да се срещнем с бюджета. Надявам се разсъдъкът да надделее. На 25 януари би трябвало да излезем с решение, другояче Общинският съвет се трансформира във фарс ", посочи Контрера и се съггласи с концепцията за краткотраен ръководител.

Следващото гласоподаване за избор на началник на съвета е планувано за 25 януари.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР