Няма да има връщане към „нормалността“, която обществото познаваше преди

...
Няма да има връщане към „нормалността“, която обществото познаваше преди
Коментари Харесай

Здравен експерт: Никога няма да има връщане към „нормалността“ от преди пандемията

Няма да има връщане към „ нормалността “, която обществото познаваше преди 2020 година, защото коронавирусът ще продължи да съществува и „ ще би трябвало да вършим постоянни бустерни ваксини, най-вероятно в годишна доза “, съгласно Елиас Мосиалос, професор по зравна политика и някогашен гръцки държавен секретар, който приказва на здравната среща на върха в Атина, проведена от „ Катимерини “.

За да се оцени „ представянето “ на Гърция по отношение на другите страни в оправянето с Covid-19, би трябвало да се вземат поради редица фактори, като да вземем за пример броя на смъртните случаи на глава от популацията, съпътстващите болести, здравните системи и други епидемиологични данни, изясни той..

В Гърция хората над 65 години съставляват 22% от популацията, спрямо 11% в Израел.

„ Ако някой направи просто съпоставяне, ще каже, че не сме се справили доста зле. Имаме по-ниски равнища на имунизиране от Франция, Ирландия и други страни и по-високи спрямо България и Румъния. Така че имаме положителни равнища спрямо няколко европейски страни. Разбира се, не сме убедили забележителен % от уязвимите групи и възрастните хора “, съобщи той.

Бившият народен представител от ПАСОК и представител на държавното управление сподели, че „ разумно вирусът ще стане по-заразен и по-малко рисков, което ще бъде резултат от по-силните ваксини и медикаменти “.

Той сподели, че не чака страната да влезе в нов цялостен локдаун, само че сподели, че локалните ограничавания не могат да бъдат изключени: „ Локдаунът не е решение. Това единствено взема решение казуса за един или два месеца. Ваксинациите и използването на третата доза би трябвало да продължат неотложно “.

За Никълъс Кристакис, професор по обществени и естествени науки в Йейлския университет, сега сме покрай „ края на началото “ на пандемията от ковид, а не в „ началото на края “. Той означи, че сходни пандемии се появяват „ един път на 100 години “.

Пои думите му, че през 2022 година човечеството ще доближи стаден имунитет посредством композиция от имунизации и инфекции. След това, в „ междинната “ фаза, светът последователно ще се възвърне от здравните, обществените и икономическите разноски на пандемията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР