Няма да има спиране на тока при неплащане на сметки,

...
Няма да има спиране на тока при неплащане на сметки,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Няма да има спиране на тока при неплащане на сметки

Няма да има прекъсване на тока при неплащане на сметки, разгласи енергийният министър Теменужка Петкова пред БТВ.

Според министъра прекъсването на тока е доста последна мярка, до която няма да се стигне в тази обстановка. Преди да се стигне до изключване на електрическото зареждане, се вършат няколко опита за контакт с лицето и в случай че има съображение, сметката бива разсрочена във времето с комфортен проект.

Министърът добави, че срокът за заплащане ще бъде удължаван – от 10 на 20 дни.

Теменужка Петкова разясни, че за уязвимите консуматори, които не употребяват модерните способи за разплащане, сдруженията са поели ангажимент центровете им за обслужване да вземат специфични ограничения. По отношение на организацията на работа ще се подсигурява наличието на избран брой лица, който да не надвишава минимума – това са до две лица на едно и също място и то на разстояние до 2 метра един от различен. Осигурени са защитни средства за чиновниците на гишетата, които имат допир до жителите, дезинфекцират се пространствата непрестанно, разясни енергийният министър.

За опциите за заплащане на сметките по банков път, посредством банкомат, онлайн и други сдруженията ще осведомят клиентите си в допълнение на уеб страниците си.

Относно предложенията за въвеждане на мораториум във връзка с заплащането на сметките за битови и комуналните услуги, Теменужка Петкова е безапелационна, че такова предложение би основало проблем, в сравнение с да го реши.

„ Да не се заплащат сметките е безконтролно. Ще нарасне междуфирмената задлъжнялост, което ще сътвори сериозен недостиг вътре в системата. Ако се отсрочат във времето отговорностите, ще пристигна денят, в който те би трябвало да се платят, и в случай че му съобщим на потребителя, че би трябвало да заплати няколко сметки за ток – по какъв начин ще се почувства той. Трябва да бъдем виновни към своите отговорности като жители “, счита енергийният министър.

Теменужка Петкова разяснява, че при тази изключителна обстановка енергийната система е постоянна и ще издържи, а жителите би трябвало да бъдат спокойни.

„ Енергийната система е основен бранш от стопанската система на страната и обвързван с националната сигурност. Имаме два целта – да съхраним живота и здравето на нашите сътрудници, и да подсигуряваме сигурността на доставките за жителите и промишлеността “, добави министърът.

В сдруженията, за да се подсигурява животът и здравето на хората, плановите действия са отсрочени. Една част от чиновниците са в отпуск, администрацията работи от у дома.

„ Добивът на въглища продължава, снабдяването на Маришките централи е в цялостен ход. Нашата енергийна система е постоянна. Няма да има дефицит на ток, взети са ограничения, в случай че има повреда, тя да се отстранява бързо “, увери министър Теменужка Петкова. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР