Няма да има промяна на позицията на Европейския съюз -

...
Няма да има промяна на позицията на Европейския съюз -
Коментари Харесай

Илхан Кючюк с мощно предупреждение към Скопие. Какво ги чака

" Няма да има смяна на позицията на Европейския съюз - нито има предпочитание, нито няколко месеца преди европейските избори ще се захване Еевропейската комисия, Съветът и да се ангажират с смяна на разпоредбите. Правилата са такива, те са съгласувани и всеки би трябвало да се преценява с тях. Второ - няма да има по-добро предложение, тъй като това е най-хубавото. Никой не извива ръцете на Скопие, никой не слага спомагателни условия. Това не е никакъв български диктат, а това са европейските правила, по които би трябвало да върви Северна Македония. " Това съобщи пред БНР евродепутатът Илхан Кючюк преди конституционния спор в Народното събрание на РСМ.

По думите му за всичко това се изисква политическо изпитание и предпочитание страната да върви в една или друга посока.
-->
" Изборът е извънредно на Северна Македония. Ако Вътрешна македонска революционна организация - ДПМН не желае да бъде на страната на европеизацията на РСМ, отговорността е на партията, само че за жалост, това ще спре за не доста малко време пътят на Северна Македония към Европейски Съюз ", безапелационен бе евродепутатът в изявление за предаването " Преди всички ", сподели Кючюк.

Според него е напълно действително Албания да бъде отделена от Северна Македония.

Кючюк се съгласи с мнението на македонския министър председател Ковачевски, че при крах аргументите могат да бъдат търсени единствено и само в Скопие: " Трябва да има явен политически знак, т.е. обединени старания, от страна на всички. Дебатът може и би трябвало да бъде тежък, когато приказваме за вътрешнополитически въпроси, само че когато приказваме за стълбовете на интеграцията, НАТО и Европейски Съюз, цивилизованият избор на страната - тук би трябвало да има едно само мнение - следването на стратегическите цели на страната. Такъв е и българският образец. "

Условията не са български, а европейски, акцентира Кючюк и добави, че с тези условия са се съгласили и България, и Северна Македония по време на френското председателство. " Имаме скрепени връзки под формата на гласувания в двете национални събрания ", добави той.

Политиците не би трябвало да се месят в историята, безапелационен е евродепутатът: " Историята би трябвало да се остави в ръцете на историците, а политиците - да гледат в вероятност. Далеч по-различни неща имат да вземат решение днешните политически елити на България и Северна Македония, когато приказваме за вероятност. Включвам бизнес връзките, просвета, обучение - всичко, което би трябвало да бъде направено, с цел да могат двете страни да бъдат по-близко като страни, имайки поради общото си минало, с цел да търсят общо бъдеще в границите на Европейски Съюз. От това имат интерес и двете страни. "

Кючюк призна, че има напрежение сред двете страни. Според него многото неща, които са направени, могат да бъдат заличени с едно вандалско държание.

Според него убийството на Алексей Петров ще има отражение във вътрешен и интернационален проект. По думите му страната би трябвало да покаже политически и институционален гръбнак.

Илхан Кючюк е безапелационен, че е належащо да бъдем една концепция по-активни и в политически, и в дипломатически проект по тематиката " Шенген ": " Да, българските жители не могат да не престават да бъдат стигматизирани. Националната ни позиция е мощна и ясна, само че тя би трябвало да бъде обяснявана по метод, по който да бъде разбрана и от политиците, и от обществеността. Крайно време е Българската страна да огледа малко по-сериозно към своята диаспора, която живее отвън рамките на страната. Сред тях има доста надарени, потвърдили се хора, престижи. Те могат да бъдат българските представители, когато става въпрос за Шенген. "

" Г-н Пеевски е осъзнал евентуално нуждата от сериозен политически консенсус по редица предпочитани за страната въпроси, в това число за Шенген и еврозоната. Това не може да се случи с опълчване, а с подаване на ръка и търсене на всички обединителни детайли. Сега е пристигнало време да се положат спомагателни старания, с цел да може страната да подреди къщата си ", разяснява Кючюк във връзка напъните за промени в Конституцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР