Няма да има понижение на цените на парното и тока

...
Няма да има понижение на цените на парното и тока
Коментари Харесай

Иван Иванов: Обещаното поевтиняване на тока и парното няма да стане

Няма да има намаляване на цените на парното и тока до Нова година. Това стана ясно от думите на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов.

КЕВР прегледа навън съвещание предлагането на " Булгаргаз " да понижи със 7,29 на 100 цената на природния газ за четвърто тримесечие на 2017 година

В същото време обаче влиза в действие нова цена за достъп и транспорт, оповестена от " Булгарстрансгаз ", което не разрешава цените на топлото да бъдат понижени, изясни шефът на енергийния регулатор, представен от Дарик.

" Ако от 1 октомври само имаше понижение на цената на природния газ, без никакво друго странично въздействие, това щеше да случи. Но в това време тази цена на газа, която ще влезе в действие от 1 октомври, се съпътства от смяна в мрежовите услуги, тъй като влиза в деяние новият европейски входно-изходен тарифен модел. Тарифите, които бяха към този момент оповестени предходната седмица от " Булгартрансгаз ", плануват известно нарастване на цените за достъп и транспорт, което води до нарастване на разноските на мрежови услуги с повече от 2,5 ". Това значи, че сумарното изменение на услугата е под 5% ", изясни Иванов.

" Тъй като смяната е под 5%, няма съображение КЕВР да поправя цените на топлинната сила и на електрическата енергия от когенерациите ", сподели още шефът на КЕВР.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР