Няма да има по-високи данъци за имотите в курортите. Всички

...
Няма да има по-високи данъци за имотите в курортите. Всички
Коментари Харесай

Важна финансова новина, касаеща всеки собственик на имот!

Няма да има по-високи налози за парцелите в курортите. Всички ще бъдат уеднаквени с измененията в Закона за локалните налози и такси, импортирани в Народно събрание от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и депутати през днешния ден, прецизира Канал 3 .

Корекциите в закона са по отношение на решението на Конституционния съд от 9 април т.г., с което последните промени в навечерието на бюджетната година бяха оповестени за противоконституционни. Това стана, откакто ветото на президента беше преодоляно от Народното събрание.

От януари 2019 година притежателите на второ жилище в курортите трябваше да заплащат по-висок налог здания - от 5 до 7 на хиляда върху данъчната оценка за парцелите в планински и морски курорти от национално значение и от 4,5 до 6 на хиляда за парцелите в останалите обитаеми места, избрани като курорти.

Във импортираните последни промени се планува всички притежатели на жилищни парцели в курортните селища да заплащат, колкото и останалите - от 0,1 до 4,5 хиляди от данъчната оценка.

Със законопроекта се цели и еднообразно отнасяне и недопускане на дискриминация на данъчно задължените лица по отношение на към този момент платени налози до влизане в действие на решението на Конституционен съд,тъй като налогът се плащ още при започване на годината, акцентират вносителите. Данъкът на тези притежатели, които са предплатили до 20 април, ще бъде преизчисляван служебно и ще бъдат уведомявани, а всички, платили до 30 април данъка за цялата 2019-а, ще употребяват 5% отстъпка. Надвнесените суми ще се възвръщат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР