Няма да има никакво повишение на цената на топлинната енергия

...
Няма да има никакво повишение на цената на топлинната енергия
Коментари Харесай

Иван Иванов: Парното няма да поскъпва до края на годината

Няма да има никакво покачване на цената на топлинната сила до края на тази година.

Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов. Той се аргументира, че според заявката, което е постъпило в КЕВР от " Булгаргаз ", се планува понижение на цената на природен газ с 0,11%.
По-скъп отоплителен сезон за столичани тази година Това демонстрират данните на най-големия топлинен счетоводител
Иван Иванов добави, че спрените топлоелектрически централи не въздействат върху цената на тока за бизнеса, тъй като създават малко мощности. Освен това плануваният планов ремонт на Топлоелектрическа централа " Марица-изток 1 " е приключил предварително.

Снимка: БГНЕС

За момента КЕВР не е установила нарушавания на лицензиите на спрените тецове, само че евентуално има нарушавания на комплексните разрешителни, които се издават от Министерството на околната среда и водите.
Окончателно: От 1 юли токът нараства приблизително с 2,9%, парното – с 3,53% Най-сериозно е нарастването на парното и топлата вода в Габрово и Разград
" КЕВР не се занимава с съответния темперамент на първичното гориво, което постъпва в тези централи”, посочи Иван Иванов.

Днес държавният регулатор отбелязва 20 години от основаването си. В постройката на КЕВР се състоя тържествено честване, на което беше валидирано особено пощенско-филателно издание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР