Няма да има губещи в мирния процес в Украйна, каза

...
Няма да има губещи в мирния процес в Украйна, каза
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да има губещи в мирния процес в Украйна

Няма да има губещи в мирния развой в Украйна, сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на тирада на вечеря, проведена от Турско-американския народен управителен комитет в Ню Йорк. Речта на турския водач е оповестена на на канцеларията на президента на Турция.

„ За тази цел ние следваме мощна, градивна, дейна и уравновесена външна политика на място и на масата. Критичните функции, които поехме в районни и световни рецесии през последните години, в региона на посредничеството. Нашето отношение във войната Русия-Украина беше оценено от целия свят. Постигнахме доста дипломатически триумфи, от размяната на пандизчии до Черноморската самодейност. Във войната няма спечелили и в мира няма губещи ”, сподели още Ердоган.

По-рано Ердоган неведнъж е заявявал, че Анкара е за възобновяване на договарянията сред Москва и Киев в истанбулския формат. Преговорите се организираха през март предходната година, само че постигнатите там съглашения бяха нарушени по виновност на украинската страна. Ердоган сподели още, че е подготвен да даде територията на страната си като платформа за договаряния сред президентите на Русия и Украйна. Преди визитата на турския президент в Русия, което се организира на 4 септември, уреждането на украинската рецесия в Киев и Москва беше разисквано с външните министри на двете страни от ръководителя на турската дипломация Хакан Фидан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР