Няма да е толкова дъждовно, колкото изглежда поне до 12

...
Няма да е толкова дъждовно, колкото изглежда поне до 12
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Идва студен фронт, ще има гръмотевични бури

" Няма да е толкоз дъждовно, колкото наподобява най-малко до 12 ч над цяла България превалявания няма да има. След 12 ч вероятно може да превали в североизточната част - това до четвъртък ", сподели климатологът проф. Георги Рачев пред Би Ти Ви.

Студеният фронт ще пристигна към България и ще мине през североизточна България. Така че в западна и североизточна България в петък следобяд ще има гръмотевични стихии, предизвести Рачев. Но със съботата нещата ще отминат и още веднъж ще остане топло време.

Проф. Рачев сподели, че средиземноморската стихия Даниел, която провокира наводнения в Либия, към този момент се разпада. " Много ужасно е било, то е едно характерно образувание, което е особено за тази част на годината в Източното Средиземноморие с топлото Средиземно море. Неговият мирис оказва въздействие и на странджанското крайбрежие и ни потопи за 24 часа ", сподели още проф. Рачев.

29-31 градуса демонстрира прогнозата на климатолога преди да пристигна студения въздух. " Минималната температура се качи,няма заран да е студено, може и без връхна дреха да се излезе ", добави той.

" Не виждам какво пречи да става на плаж изключително на север, температурите ще се покачат и не чакам на южното черноморие да има превалявания ".

В Русе, където е или е доста топло, или доста студено - в този момент ще  е 29-30 градуса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР