Няма да е пресилено, ако кажем, че затлъстяването е пандемията

...
Няма да е пресилено, ако кажем, че затлъстяването е пандемията
Коментари Харесай

Известен хирург оперира успешно наднормено тегло

Няма да е пресилено, в случай че кажем, че затлъстяването е пандемията на XXI век. Данните са красноречиви – 1/3 от населенето в зрелост е с наднормено тегло или затлъстяване.

Първото, до което прибягват хората с този проблем, са диетите. Ефектът от тях обаче идва след време. Също по този начин няма гаранция, че след лишаването от апетит за прочут интервал от време и достигането до приемливо тегло, няма да има така наречен йо йо резултат. Затова част от пациентите се вземат решение на интервенция и то в прилежаща Турция. Пациенти от България към този момент са се оперирали при прочут френски топ хирург в Истанбул. Сред пациентите на доцент Мурат Чаа са известни персони като да вземем за пример „ Златния глас” на Армения – Артур Надосян. „ Хирургът ползва най-иновативният способ в Европа за битка с наднорменото тегло и съпътстващите болести. Интервенцията се ползва посредством лапароскопски способ и с помощта на това пациентите се възвръщат доста бързо след интервенцията. След интервенцията пътя на одобряваната харана се трансформира, което способства за минимално асимилиране на калории от одобряваната храна”, споделя за ФАКТИ Мерилин Хасанова, която съветва българи, решили да се лекуват в реномирани турски лечебни заведения. Обема на стомаха се понижава, само че без да се вкарва пръстен или балон. „ Преди интервенцията Артур е бил 206 кг, само че доцент Д-р Мурат Чаа подсигурява, че до 18 месеца след интервенцията, артистът ще стигне до идеалното и здравословно тегло”, добавя тя.

Важно е да се означи, че влизането в естествените граници спомага и за изцеление на съпътстващите болести на артиста, като хипертония, стомашна херния, рефлукс, подагра и инсулинова устойчивост. Хирургът има шест разнообразни метода за оперативно лекуване на наднормено тегло, само че при всеки пациент се ползва самостоятелно лекуване по отношение на неговите килограми и съпътстващи болести. „ При Артур е приложена метаболитна хирургия вид мини гастрик байпас”, разяснява Хасанова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР