Няма да бъде удължен срокът за погасяването на изтегления кредит

...
Няма да бъде удължен срокът за погасяването на изтегления кредит
Коментари Харесай

Държавата отказа да удължи срока за погасяването на кредита на МБАЛ Христо Ботев във Враца

Няма да бъде продължен срокът за погасяването на изтегления заем в размер на 5 200 000 лева на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев “. Това стана ясно по време на извършено общо заседание на акционерите в лечебното заведение по-рано през днешния ден. Причината е, че представителят на страната доктор Ирена Видинова и зам.-кметът на община Враца Александър Владимиров гласоподаваха „ срещу “ импортираната от управлението на болничното заведение точка в дневния ред.
„ Лечебното заведение можеше да издържи погасяването на заема даже с по-висока вноска. На този стадий нямаме запори. Редовни са заплащанията за консумативи, медикаменти и здравното обслужване на пациентите “, съобщи в края на събранието изпълнителният шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ доктор Кети Ценова.  
Припомняме, че сумата от 5 200 000 лева бе изтеглена от предходния началник на болничното заведение доктор Петър Керемедчиев. От предишния септември до този януари с банката имаше спомагателна сделка месечната вноска да се понижи на 25 000 лева От март акционерите трябваше да гласоподават месечната вноска по главницата да е 63 819 лева вместо близо 100 000, както беше в началото контрактуваното. На 25 януари тази година болничното заведение има излишък по главницата 4 109 000 лв., като е планувано последната вноска да е през юни 2028 година.
Представителят на страната доктор Ирена Видинова се „ въздържа “ и за определянето на възнагражденията на Съвета на шефовете на МБАЛ „ Христо Ботев “. Така тази точка още веднъж ще бъде импортирана на идващото общо заседание на болничното заведение, което ще се организира в края на месец март тази година, посочи доктор Ценова. Тогава ще бъде разискван бизнес проектът за идващите години на лечебното заведение, както и ще бъде одобрена кандидатурата на доктор Кети Ценова като изпълнителен шеф на болничното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР