Няма да бъдат необходими -та като евентуална ограничителна мярка, ако

...
Няма да бъдат необходими -та като евентуална ограничителна мярка, ако
Коментари Харесай

Зам.-вътрешен министър категорично: КПП-та няма да са ннеобходими

Няма да бъдат нужни -та като възможна ограничаваща мярка, в случай че тези сега не подействат . Това сподели пред btv зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов.
" Мерките сега са задоволително положителни и уравновесени от позиция на това да се резервира живота и здравето на хората, а и да се даде въздух на стопанската система да работи. Смятам, че салдото е добър и се надявам след две седмици ограниченията да дадат добър резултат - да намалеят случаите на умряли и инфектирани. В Националния действен щаб има учени и медици и откакто те са решили в този момент да го създадат, значи е вярно. Мерките са задоволително положителни. Ние би трябвало да имаме вяра на нашите експерти ", безапелационен бе Балабанов.
В момента 3265 са инфектирани с ковид. От тях оздравели са 1630 души, а 13 са умряли , регистрира заместник-вътрешният министър и акцентира ролята на Министерство на вътрешните работи в бобрата с пандемията.
На първо място полицията строго следи карантинираните лица. До момента има към 3000 формирани акта за нарушение на карантината. Има 6 000 досъдебни производства. Много хора са дадени и на съд в тази връзка. Дори има и двама души с неоправдателна присъда, посочи той
Полицията оказва помощ и с разнасянето на уведомленията на РЗИ. Полицаи вземат участие и в стерилизация.
„ Продължава като процедура и бусове на полицията да обикалят като коли за спешна помощ. Нашите радиостанции са настроени на тези на Спешна помощи непрестанно си споделят “, сподели още зам.-вътрешният министър.
 Борисов: 15% за служителите на реда в този момент, а следващата година още - при добра стопанска система (ВИДЕО) Борисов: 15% за служителите на реда в този момент, а следващата година още - при добра стопанска система (ВИДЕО)
15% ще е нарастването на заплатите на служителите на реда тази година. Парите са обезпечени не след орязване на детски надбавки за всички семейств...
Денонощно се вършат инспекции и дали магазините и заведенията съблюдават ограничаващите ограничения.
Едва ли полицията ще може на всички места да ги направи, ресурсът ни е стеснен. Ако бяхме приели законопроектът за доброволните отряди , в този момент можеше да имаме помощ. И в този момент, Слава Богу, има доброволци. Всяко кметство може да провежда такива групи хора. ", добави Балабанов.
По думите му обаче българите не са дисциплинирани и полицията „ не може да огрее на всички места “.
По мотив недоволството на служителите на реда той сподели, че схваща настояванията им. Напомни, че до момента заплатите на чиновниците на органите на реда са увеличавани няколко пъти. Категоричен е обаче, че служителите на реда са доста изнервени .
Според него нарастването с 15% е максимумът, който може да се даде. „ От 2017 година до момента полицейската заплата се е нараснала с 67%. Всяка година се подвигат с 10%, а в този момент с 15%, което не е малко. След Нова година един начинаещполицай ще получава 1112 лева съществена заплата, плюс ексклузивен труд, пари за храна и други добавки “, изясни той.
 Борисов и щаба: Опазихме психическото здраве на хората, няма да има КПП-та и затворени градове (ВИДЕО) Борисов и щаба: Опазихме психическото здраве на хората, няма да има КПП-та и затворени градове (ВИДЕО)
" Фалшиви вести и спекулации са изказванията, че държавното управление ще постанова нови и по-тежки ограничения против ковид. Нито ще се вършат КП...
Балабанов сподели, че те също са на първа линия в борбата против вируса, а и също така лятото са били подложени на съществени унижения, визирайки митингите , на които имаше обиди и физически конфликти с органите на реда.
" Те не стачкуват поради пари, а най-вече да запазят достолепието си ", сподели зам.-министърът.
" Не е време за митинги, време е да се борим дружно ", добави още той.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР