Няма да бъдат необходими КПП-та като евентуална ограничителна мярка, ако

...
Няма да бъдат необходими КПП-та като евентуална ограничителна мярка, ако
Коментари Харесай

Няма да има КПП-та, дори ако мерките не сработят

Няма да бъдат нужни КПП-та като възможна ограничаваща мярка, в случай че тези сега не подействат. Това съобщи пред bTV замeстник вътрешният министър Стефан Балабанов. Според него ограниченията сега са задоволително уравновесени, тъй че да се резервира здравето на хората и да се даде въздух на стопанската система да работи. Той изрази вяра след 2 седмици ограниченията да дадат добър резултат.

Балабанов увери, че полицията строго следи карантинираните лица и оказва помощ с разнасянето на уведомленията на РЗИ. Продължавала и практиката бусове на полицията да обикалят като коли за спешна помощ. Полицейските радиостанции са настроени на честотите тези на Спешна помощ и непрестанно си споделят. Денонощно се вършат и инспекции за съблюдаване на ограничаващите ограничения от магазините и заведенията. Това обаче нямало да е допустимо да се направи на всички места поради ограничавания запас на полицията.

Балабанов съобщи, че българите не са дисциплинирани и полицията " не може да огрее на всички места ". До момента са формирани близо 3000 акта за нарушение на карантината. Има 6000 досъдебни производства. Много хора са дадени и на съд затова. Дори има и двама души с неоправдателна присъда, посочи той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Над 15 000 служители на реда получиха по 650 лв. от обещаните от прав...

В момента 3265 служители на реда са инфектирани с ковид. От тях оздравели са 1630 души, а 13 са умряли, регистрира заместник-вътрешният министър и акцентира ролята на Министерство на вътрешните работи в битката с пандемията.

Относно заплатите на униформените зам.-министърът изясни, че нарастването с 15% е максимумът, който може да се даде. Той посочи, че от 2017 година насам полицейската заплата се е нараснала с 67%, като всяка година възнагражденията се подвигат с 10%, а в този момент – с 15%. По негови думи това не е малко.



По мотив недоволството на служителите на реда той сподели, че схваща настояванията им. Напомни, че до момента заплатите на чиновниците на органите на реда са увеличавани няколко пъти. Категоричен е обаче, че служителите на реда са доста изнервени.

" Те не стачкуват поради пари, а най-вече да запазят достолепието си ", сподели зам.-министърът. " Не е време за митинги, време е да се борим дружно ", прикани той.

Балабанов уточни, че след Нова година един новак служител на реда ще получава 1112 лева съществена заплата плюс ексклузивен труд, пари за храна и други добавки.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР