Няма човек, които да не знае колко страхотни са бебетата.

...
Няма човек, които да не знае колко страхотни са бебетата.
Коментари Харесай

10 суперсили на бебетата

Няма човек, които да не знае какъв брой страхотни са бебетата. Тези дребни хора са фантастични същества. Знаете ли, че те има някои суперсили, които никой огромен човек не има?

Ето какви са те:

10. Бебетата не плачат

„ Глупости, та това е единственото нещо, което правят”, би споделил всеки. Но това не е по този начин. Всъщност бебетата викат и стенат, само че просто не плачат. Техните сълзотворни канали са затворени, тъй че те не са в положение да произведат сълзи.

9. Те се усещат ужасно под вода

Това се назовава гмуркателен инстикт. Изчезва, когато бебетата станат на към шест месеца. Когато бебето е потопено във вода, то инстинктивно задържа дъха си, а крайниците му стартират да вършат плаващи придвижвания. Справят се толкоз добре поради околоплодните води, в които са плували в корема на майката.

8. Те гълтам и дишат по едно и също време

При кърмачетата фаринкса е по-висок, в сравнение с при възрастните. Когато преглъщат, входът на дихателния тракт не е блокиран от епиглотиса. Поради това, при усвояване, новородените също могат да дишат елементарно.

7. Ако е належащо, бебетата могат да кихат непрестанно

Назалните проходи в новородените са доста по-тесни, в сравнение с при възрастните. Следователно те би трябвало да се почистват по-често. Тъй като няма опция бебето да издуха носа си, той би трябвало да употребява безусловни рефлекси. Така че новороденото може да киха, без да стопира, до момента в който носът му се освободи от дразнителите.

6. Лесно заспиват

Много хора мислят, че когато новороденото заспива, би трябвало да вървят и да приказват с най-тихия шепот. Младите родители нормално са комплицирани, когато виждат по какъв начин детето им е заспало, въобще не отчитайки близките мощни звучи.

5. Те имат натурален акцент

Учените са разкрили, че бебетата плачат с народен акцент. Те получават това още в утробата, когато чуват гласа на майка си.

4. Новородените знаят по какъв начин да пълзят

Изненадващо новородено бебе е изцяло способно да пълзи към гърдите на майка си. Въпреки че за това би трябвало първо да го сложите на стомаха на майката. Според учените, това се дължи на обстоятелството, че бебетата са привлечени от миризмата на мляко, която ги притегля.

3. Бебетата са доста гъвкави

Скелетът на бебето има към 300 кости. С възрастта доста от тях порастват и се сливат в едно цяло. Но преди да са свързани костите, тялото на новороденото е извънредно гъвкаво. Тази естествена характерност е нужна, с цел да може бебето да премине през родовия канал.

2. Прическата им може фрапантно да се промени

С течение на времето детската коса може изцяло да се промени. Пухът или мъхът, с който се ражда бебето, изчезва, оставяйки място за нова коса. Поради това, русокоските могат да се трансфорат в брюнетки, а къдриците могат да бъдат сменени от прави коси.

Същото може да се случи и с цвета на очите им.

1. Бебето може да утрои тежестта си и да не наподобява напълняло

През първата година от живота им, бебетата се развиват бързо. През този интервал тежестта на бебето може да се утрои. И въпреки всичко бебето няма да наподобява дебело, защото пораства доста бързо и на височина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР