Няма безгрешни хора. В действителност, както е казано – човешко

...
Няма безгрешни хора. В действителност, както е казано – човешко
Коментари Харесай

Грешките в живота, които да не повтаряте

Няма безгрешни хора. В реалност, както е казано – човешко е да се бърка. Но също по този начин друга мъдрост гласи, че би трябвало да се учим от грешките си. Ако продължаваме да повтаряме едни и същи нелепи обстановки в живота си и не сме си взели поука, нещо не е наред с нас.

Може би ще се изненадате, само че мнозина в действителност не съумяват да научат уроците си – казано метафорично. Те фактически позволяват едни и същи неточности, които им пречат да се развиват и ги водят до едно „ зацикляне “ без излаз.

Някои постоянно повтаряни неточности, за благополучие, не са съдбовни и нямат своите тежки последствия. Разбира се, не са потребно нещо, само че не нанасят фрапантни вреди. За разлика от тях, други неточности са в действителност ужасни. Те пречат на житейския ни път, имат мощно деструктивна мощ, водят живота ни към гибелен край. Какво можем да създадем, с цел да предотвратим това, а също – кои са тези неточности, които в действителност в никакъв случай, но в никакъв случай не трява да повтаряте? Имаме няколко оферти!

Грешката за недооценяването

Не допускайте грешката да не оценявате това, което имате. Това е една от най-големите неточности, които постоянно вършим в живота си – и то не еднократно. Винаги си напомняйте, какво в действителност имате и какъв брой скъпо е то. Здраве, покрив над главата си, работа, вода, родственици, другари, връзка с съкровен сътрудник, облекла на гърба си. И още куп, куп неща, които са толкоз скъпи, колкото и всичкото благосъстояние на света.

Само си представете живота без някое от тези супер скъпоценни иманета, които притежавате! Напомняйте си всеки ден какъв брой скъпо е това, което имате, вместо да си повтаряте какъв брой сте нещастни поради това, което нямате. Благодарете на хората към вас и на Вселената за това, което получавате. Когато не допускате грешката за недооценяването, ще бъдете доста по-щастливи. Така ще може да виждате наслада и в дребните неща. Ще насочите вниманието си към градивност, а не към деструктивност.

Грешката „ Щом аз по този начин мисля, значи и другите мислят по този начин “

 скандал поради разнообразни отзиви

Универсална, доста постоянно допускана неточност, която пречи на целия ни живот. Ако най-малко един път в живота си ви е просветнало, че вашето мнение не е универсално за всички и че хората са разнообразни – запомнете го един път вечно!

Не допускайте да се подвеждате още веднъж и да забравяте за гледната точка на другите. Напомняйте си, че всеки е друг и всеки има право на собтвено виждане за нещата от живота. Така по-лесно ще разбирате хората, с които поддържате връзка, и няма да влизате в ненужни спорове с тях и със самите себе си.

Грешката за непоисканата помощ

Научете се да не повтаряте тази неточност, тъй като негативите от допускането й ще не престават да се сгромолясват върху вас, до момента в който не си научите урока. Помощта е прелестно нещо, само че непоисканата помощ вреди. На вас и на тези, които насилвате да я одобряват.

Припомнете си – може би индивидът, който насилям да получи помощ от мен, не е подготвен за това? И още – когато натрапвам помощ против непознатата воля, това не е помощ, а принуждение. Разбира се, това не значи въобще да не помагате. Предлагайте помощ, само че я давайте тогава, когато в действителност е поискана, търсена, мечтана. Само тогава е пълноценна.

Грешката, че индивидът до вас е даденост

Тя е обвързвана с оценяването, само че е добре да бъде изведена като независима неточност, тъй като стои в основата на редица разпаднали се взаимоотношения. Факт е, че постоянно одобряваме индивида до нас за даденост. Спираме да поставяме напъните, които сме влагали първоначално, с цел да го впечатлим, задържим, да го караме да се усеща благополучен и задоволен. Грешка! Просто не спирайте да вършиме тъкмо това, което сте правили първоначално. Ухажвайте, изненадвайте, печелете, радвайте, прегръщайте индивида, който обичате. Само по този начин връзките ви ще продължат да бъдат живи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР