Някой в държавата води ли списък със скандалите, които съпътстват

...
Някой в държавата води ли списък със скандалите, които съпътстват
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Желанието на Денков да е външен министър е поредният скандал, тези пазарлъци са недопустими

Някой в страната води ли лист със свадите, които съпътстват ръководещите? Те са толкоз доста и по този начин се застъпват, че обществото не помни старите. Желанието на премиера Николай Денковда бъде външен министър е следващият скандал. Това сподели за аудиокаста " Това е България " на " Фокус "  Меглена Плугчиева, някогашен вицепремиер по европейските фондове. 

" Всичко това е освен кавги, а и безобразия, които несъмнено пълнят всекидневието ни, само че в това време са заварката сред тези ръководещи, които са си избрали една дума за ръководството, която аз не използвам. Това е доста неприлично, разочароващо, обидно и отблъскващо за цялото ни общество. Недопустимо, несериозно и безконтролно е да има пазарлъци за постове и за това кой ще блесне, ще върви в Брюксел и на други командировки. В изискванията, когато имаме толкоз доста проблеми в страната, когато Европа и светът се тресат от войни, когато в България имаме демографска рецесия, проблеми в обучение и опазване на здравето - да се вършат такива пазарлъци, ми се коства извънредно неприлично и то на това високо равнище ", разяснява Плугчиева. 

Бившият вицепремиер по европейските фондове бе безапелационна, че имаме потребност от сериозна и виновна външна политика с лице, която да провокира почит и благосклонност за България. " Не да бъдем поставени някъде там в ъгъла и да ни считат за " момчето за пердах " в Европейски Съюз ", разяснява още Меглена Плугчиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР