Няколко слаби земетресения в БургаскоПродължават да стават слаби земетресения в

...
Няколко слаби земетресения в БургаскоПродължават да стават слаби земетресения в
Коментари Харесай

Няколко слаби земетресения в Бургаско

Няколко слаби трусове в Бургаско
Продължават да стават слаби трусове в региона на Черноморието към Бургас, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Земетресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е записано в 9.59 ч. с епицентър на 9 км североизточно от Приморско и на 36 км югоизточно от Бургас, с дълбочина 14 км. По данни на Геофизичния институт на Българска академия на науките са станали две трусове с магнитуди надлежно 2,4 и 2,1 по Рихтер с епицентър източно от Бургас, в морето.

По-рано през днешния ден земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер бе записано тази заран в 6,51 ч. по Черноморието, с епицентър на 20 км югоизточно от Несебър и на 38 км източно от Бургас, с дълбочина 2 км, прецизират от Европейския сеизмологичен център.

Второ земетресение е записано в същия регион тази заран в 7,41 ч., с епицентър на 23 км югоизточно от Несебър и на 42 км източно от Бургас, още веднъж с дълбочина 2 км. Няма данни за материални вреди. По данни на Геофизичния институт на Българска академия на науките са регистрирани три трусове с епицентър в Черно море с магнитуди към 2 по Рихтер.

Регистрирано е и земетресение на границата ни с Македония с магнитуд 3,6 по скалата на Рихтер, с епицентър северно от селата Чурилово и Гега в Югозападна България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР