Няколко силни експлозии отекнаха днес към 15.15 часа българско време

...
Няколко силни експлозии отекнаха днес към 15.15 часа българско време
Коментари Харесай

Силни експлозии във фабрика до Белград, има жертви

Няколко мощни детонации отекнаха през днешния ден към 15.15 часа българско време в региона на Бубан поток и разтревожиха жителите на Белград, оповестява вестник " Новости ".

Според ТВ Първа и радио Б92 са починали двама души.

Засега няма публични информации за случая. От Министерство на вътрешните работи оповестиха за Б92, че екипи на Сектора за изключителни обстановки са изпратени на мястото.

Според " Новости " е избухнало ракетно гориво в цеховете на фабриката за особено произвеждане " Едепро ", в които се вършат противоградни ракети.

Граждани оповестиха, че земята се е разтресла и голям облак пушек се е издигнал над мястото на детонацията.

Според непотвърдени публично информации детонациите са били три. По време на гърмежа във фабриката е имало към 100 служащи, чиято орис към този момент не е известна.

Няма достъп до фабриката, в която са изпратени избавителни екипи. Част от пътя към фабриката е срутен, придвижването е блокирано, добавя вестникът.

Вестник " Блиц " оповестява на собствен ред, че коли за спешна помощ със сирени напущат региона на фабриката и се допуска, че има повече ранени. На мястото са изпратени " голям брой " служители на реда, добавя вестникът.

Изпратени са девет пожарни коли с 36 пожарникари, заяви и сръбската държавна телевизия РТС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР