Няколко шествия и митинги ще се проведат в София днес,

...
Няколко шествия и митинги ще се проведат в София днес,
Коментари Харесай

Поход на семейството и гей парад в София днес, 1500 полицаи на крак

Няколко шествия и манифестации ще се проведат в София през днешния ден, измежду тях са първият по рода си народен " Поход за фамилията " и гей парада " София прайд "

Двете събития ще бъдат придружени от шествие на извънредно десни и националисти и митинг под надпис " Да спасим децата на България и българското семейство ". 

Освен в столицата, първият по рода си за България народен " Поход за фамилията " ще върви редом и в Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

Участниците в него - фамилни двойки, ще бъдат облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. В София събитието стартира в 14 ч. на площад Народно заседание. На финала към небето ще бъдат пуснати десетки балони, с надпис " ЗА фамилията от мъж и жена ".  Два часа по-късно пред паметника на Съветската войска стартира 11-то издание на гей парада " София прайд ". 

В същото време контрашествие на гей парада провеждат извънредно десни  и националисти. То ще тръгне от Националния замък на културата. Дни преди гей парада от Вътрешна македонска революционна организация желаеха Министерство на вътрешните работи да го забрани. 1500 служители на реда са мобилизирани през днешния ден да охраняват всички прояви в столицата

Министерство на вътрешните работи планира и други съществени ограничения за сигурност, в това число и прекъсване на придвижването тук-там в центъра на столицата в следобедните часове.

За да се избегнат провокации и конфликти, полицията ще раздели шествието " София прайд " от съперниците му. Ще има засилено полицейско наличие. Министерство на вътрешните работи построява и специфични буферни зони, както и пропускателни пунктове. 

Всички хора, които носят неразрешени предмети, държат се нападателно или са в нетрезво положение, няма да бъдат допускати. Макар че в последните години провокации липсваха, от полицията в столицата са взели всички нужни ограничения за днешните шествия. Целият състав на Министерство на вътрешните работи в града ще бъде на работа, а засиленото наличие ще продължи и след края на мероприятията, изясняват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР